Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, ha nem reagálnak?

Mit tehetek, ha nem reagálnak?

Figyelt kérdés

Az emagtól rendeltem valamit, amiről kiderült hogy mégsem jó, ezért visszaküldettem az oldalukon lévő funkcióval. Ez volt november elején. November közepén néztem, hogy már ellenőrizték is a terméket, a visszafizetés van csak hátra. Ez azóta sem történt meg.

Emailekre nem kapok választ december eleje óta, utolsó emailjük az volt, hogy "ez a bankján múlik", a bankom szerint nem volt tranzakció azóta sem ÉS még az oldaluk is azt írja, hogy nem történt meg a visszafizetés. Messengeren is írtam nekik, megnézték és nem reagálnak...

Kihez fordulhatok, mit tehetek?

2022. jan. 7. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Királylány...
2022. jan. 7. 12:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Emag sajnos erről híres, nem értem miért mukodhetnek még mindig. December 23an mentem el csomagomert egy atvevo helyre (nem emag), mikor odaertem egy család 2 órája várt, természetesen emagos rendelés volt, se híre se hamva. Valószínűleg tanulopenz volt😔
2022. jan. 7. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A saját bankodnál próbáld meg megreklamálni a kártyás fizetésed tranzakcióját - hátha a bank megkeresésére visszautalja az emag a vételárat.

Én 2 éve tavasszal, mikor a covid miatt törölték a repülőjáratokat, x hónap hiábavaló várakozás után így szereztem vissza a Ryanairtől a törölt utunk árát.

2022. jan. 7. 12:22
 4/12 anonim ***** válasza:
98%
Én felhívtam őket vagy 6x, megoldották
2022. jan. 7. 13:29
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Írsz nekik egy hivatalos levelet (írásban), szép jogi nyelven megfogalmazva, amiből rájönnek hogy ha kell elmész a falig és tisztában vagy a szabályozási környezettel. Ha arra sem reagálnak akkor marad a fogyasztóvédelem meg a tanulópénz.
2022. jan. 7. 14:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Közjegyzővel állíttass ki egy fizetési meghagyást! Az vagy jogerőre emelkedik, és végrehajtást kérhetsz, vagy bíróság elé kerül. Amit #5 ír, annak nincs jogi következménye.
2022. jan. 8. 08:27
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 vagyok. Két ilyen ügyem volt, az egyik megoldódott végrehajtással, kb. 1 év alatt, a másiknál folyamatban van a végrehajtás és vádat is emeltek.
2022. jan. 8. 08:29
 8/12 anonim ***** válasza:

#6 a fizetési meghagyás kibocsájtása kicsit többe kerül mint írni egy hivatalos levelet. Ha jó a megfogalmazás és látják elmész a falig akkor önmagában az már elég szokott lenni. Amit még nagyon utálnak a nagy cégek a negatív "reklám" (ügyfeleket tudnak vele veszíteni ha rossz hírük meg).

Offtopic de nem értem az EMAG-ot, egy rakás pénzt ölnek az infrastruktúrába, szolgáltatásokba de ha kicsit jobban odafigyelnének a minőségbiztosításra, ügyfélkapcsolatokra akkor nagyon sok hasonló problémának, negatív hírnek az elejét tudnák venni. Az esetek többségében pontosan és jól szállítanak, a problémás eseteket kellene kicsit hatékonyabban kezelniük.

2022. jan. 8. 13:05
 9/12 anonim ***** válasza:
#8 A fizetési meghagyásvalóban többe kerül, de csak meghitelezni kell, a költséget a közjegyző a kötelezettre terheli.
2022. jan. 8. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 ha nem kifogásolja meg a kötelezett...
2022. jan. 8. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!