Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mengtérítetthetem a Magyar...

Mengtérítetthetem a Magyar Postával a napi béremet?

Figyelt kérdés

Ma nem mentem be dolgozni, mert azt küldték e-mailben hogy 8-19 óra között jön a csomagom…

Nem jött.

Nem hívtak fel, hogy mégsem jön és semmilyen más formában sem rértessítettek erről…

Hogy jönnek ahhoz, hogy rabolják az időmet?

#posta #jog #tolvaj #kókler #Szarházibanda
2021. dec. 21. 19:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem kérhetsz kártérítést, ha a csomagod megvan és nem lopta el valamelyik postai dolgozó. Mellesleg felhívhatnád őket, értesítést kaptál, az alapján be tudják azonosítani. Egyébként ha véletlenül máshova vitték, az is kiderül, pont a napokban láttam egy ilyet Facebook csoportban, de ott nagyon eltévedt a csomag, eleve másik megyében landolt.
2021. dec. 22. 10:17
 12/16 A kérdező kommentje:

A csomag követőn rákerestem a csomagra és azt írták, hogy kézbesítés alatt van, a futárnál van!

A futár elérhetőségeit, mondjuk telefonszámot, azt persze nem küldték el…

“ Légy felnőtt ember és viselkedj annak megfelelően! Hibáztál, fogadd el és ne akard másra kenni! “

Miért én hibáztam volna?

Ha a pizzafutár nem hozza ki a pizzádat az ígért időpontra, de még csak nem is szól róla az se baj?

Engem nem érdekel, hogy lehet ide is meg oda is rendelni.

Ez is a szolgáltatásuk része, amivel én éltem…

Én az alapján mérlegeltem, hogy megéri e itthon maradnom, amit Ők ismételgettek velem.

Ha kijött volna a csomagom, akkor az esetben az az én magánügyem hogy itthon maradtam és mellesleg meg is érte volna… Így viszont, hogy nem jött ki, nem érte meg nekem.

És ez kinek a hibája?

Az enyém, mert minek rendeltem itthonra?

Hát hova szarja?!

A pizzafutár mond neked olyasmit, hogy amúgy menj el az étterembe a rendelésedért, “mert azt is lehet”?

Ha valamiről értesítenek, hogy “így lesz”, akkor az a MINIMUM ha arról is értesítenek, hogy ez megváltozott.

2021. dec. 22. 10:19
 13/16 A kérdező kommentje:

Ismétlem, nem azt írták, hogy “esetleg megérkezhet a csomag 21.-én”.

Hanem azt, hogy meg fog érkezni 21.-én 8-19 óra között (11 órás időintervallum) és hogyha ÉN NEM TUDOM ÁTVENNI, akkor megkísérlik másnap is kihozni.

Én ez alapján mérlegeltem, és úgy döntöttem hogyha meg kapom aznap akkor oké, otthon maradok…

Arról nem kaptam semmilyen értesítést, hogy amúgy nem hozzák ki mégsem.

2021. dec. 22. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

#12 Nem sikerült megértened.

Az volt a hibás döntésed, hogy otthon maradtál egy csomagot várni ahelyett hogy mentél volna dolgozni.

keress más megoldást és akkor nem áll elő ez a helyzet!

2021. dec. 22. 10:25
 15/16 A kérdező kommentje:

#14. Nem volt hibás döntés!

Egy olyan döntés volt, melynek meghozásához meg van a jogom!

Ha a pizzafutár nem hozza ki a kajád 1 óra alatt, holott azt vállalja, csak 5 óra múlva, akkor jogos kifogás hogyha azt mondja hogy miért nem rendeltél közelebbi étteremből?

Rohadtul nem.

2021. dec. 22. 10:27
 16/16 anonim ***** válasza:
67%
jesszusom, ilyen hisztit... hány éves vagy te, 10? A 14 éves fiamban több a tartás, mint benned... én gyakran rendelek csomagot, de ez miatt nem bemenni dolgozni :DDD persze, jogod van hozzá, de akkor vállald a következményeit is. Amúgy meg, én is kérhetek kártérítést attól, aki 70-nel közlekedik főúton, mert én tőle nem tudok 90nel? hisz, ő is csak az én időm rabolja. nőjj fel és viselkedj felnőtt emberként, mert ez a menstruációs hiszti elég nevetséges. Boldog karácsonyt!
2021. dec. 25. 15:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!