Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az jogszerű, hogy egy reptéri...

Az jogszerű, hogy egy reptéri transzfercég követeli tőlem a fuvar kifizetését úgy, hogy 2 nappal előtte lemondtam?

Figyelt kérdés
Külföldön élek,most látogatok haza, holnap érkezem Pestre, Ferihegyre, a transzfert Szegedre már lefoglaltam vagy 2 hónapja. A gépet, amivel eredetileg mentem volna, tegnapelőtt törölte a légitársaság, átraktak az eggyel későbbire. Értesítettem róla a transzfercéget, de azt a választ kaptam, hogy a késői értesülés és helyhiány miatt csak úgy tudnak kocsit küldeni, hogy kb. 3 órát kell várnom leszállás után. Ez nyilván nem praktikus nekem. Találtam egy másik transzfert, ahol garantált a maximum félóra várakozás. Emezt lemondtam, hozzátéve, hogy a január eleji reptérre visszaszállítás maradhat. Erre azt kaptam, hogy mivel 72 órán belül történt a lemondás, így ki kell majd fizetnem ezt a fuvart is, amikor a reptérre visznek. A honlapon, a szabályzatukban csakugyan ez áll. De mégis mennyire jogszerű ez? Akárhogy is nézzük, 2 nappal előtte szóltam, hogy nem kell értem jönni. Tehát semmi kárt nem okozok, nem fognak fölöslegesen benzint használni, vagy ilyesmi. Ha valaki előre kifizeti az utat, és 72 órán belül mondja le, és ezért nem kapja vissza az árat, az még valamennyire érthető. De hogy én (aki a a sofőrnek fizetést választottam) majd utólag fizessem ki a le nem zajlott fuvart, az kissé abszurd. Ha meg lemondanám a reptérre visszaszállítást is, akkor gondolom, behajtó céghez fordulnának vagy ilyesmi. Ez mégis mennyire törvényes így?

2021. dec. 17. 05:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%
igen, olyan szabály is hozható.
2021. dec. 17. 07:42
 12/12 anonim ***** válasza:

A piros pulóver talán már diszkrimináció lenne. Az hogy lemondta az nem.

Ez azért van hogy ilyenkor már nehéz keríteni másik utast ezért miattad kimarad egy hely. Úgyhogy jogos.

Bár szerintem az lesz hogy kifizettetik veled ÉS keritenek egy másik utast is, így még nyernek is vele. Az hogy keritenek helyetted valakit vagy sem azt senki se fogja leellenőrizni. De akkor is ha elfogadtam a szabályzatot akkor igenis jogos szerintem.

Amúgy nem hiszem hogy bejajtohoz fordulnak mivel a neveden ami (vagy valós nevet adtál meg vagy sem) és e-mail címedet kívül semmit se tudnak rólad. Sose kérnék igazolvány, az számít hogy meg kapják a pénzüket az utastól. Úgyhogy ha lemondod a másik utat amit 72 órán kívül mondasz le ahigy a szabályzat írja akkor szerintem nem lesz semmi. 12-15 ezer forint miatt meg nem fognak pereskedni szerintem.

2021. dec. 19. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!