Eladót vagy bolt fel-e jelenteni emiatt?
azt mondja ezer ft. adom a húszezrest. nagy. adom a tizezrest ebből se ad vissza. akkor viszlát mondja.
fel-e jelenthetem mert meg tagadta a kiszolgálást? törvényes magyar fizetőeszközöm van és megtagadta a kiszolgálást
#20, egyetértünk. A kérdés kb az volt, hogy jogszerű-e?
Nem.
Viszont életszerű.
A feljelentésnek nem látom lehetőségét, bűncselekményről nincs szó.
A fogyasztóvédelemnek be lehet jelenteni, nekem nem érné meg a levél megírása.
Nálam mindig van 3-4 ezer kp, és 10 ezret sem veszek fel, hanem 9-et, épp az ilyen helyzetek miatt.
Jobb szeretem, ha zsömlêm van, mintha csak igazam lenne.
A legszebb az egészben, hogy 10000-ért alig kap valamit az ember, mégsem tudnak visszaadni sok helyen. 1000 alatt eltörölhetnénk minden címletet, lassan egy vonaljegyre sem lesz elég.
Életszerübben megoldva a dolgot, ha már kötelezö navos pénztárgépekre meghozták a törvényt, valamint a 21. században élünk, miért nincs beépítve ezekbe a gépekbe a kártyaleolvasó? Müködik a kártyás fizetö rendszer az országban, semmi akadálya nem lenne. Egy akadálya van, az maga a kormány, aki pénzt akar lehúzni minden egyes lépésben, ahelyett, hogy az ésszerü fejlödés útjára lépnénk.
#22, nem a kínai kereskedők és a 0-24 boltok erőltették az on-line pénztárgépet!
Januártól meg mindenhol el kell fogadni az elektronikus fizetést.
Ennyit tehet az állam, illetve kiszórt egy csomó pénzt a kisboltok ilyen technikai fejlesztéséhez.
Nem kedveli a kp forgalmat, egyik állam sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!