Eladót vagy bolt fel-e jelenteni emiatt?
azt mondja ezer ft. adom a húszezrest. nagy. adom a tizezrest ebből se ad vissza. akkor viszlát mondja.
fel-e jelenthetem mert meg tagadta a kiszolgálást? törvényes magyar fizetőeszközöm van és megtagadta a kiszolgálást
11-es
Nem is válasz volt, csupán reakció.
A boltos csak aránytalanul nagy fizetőeszköz esetén nem köteles elfogadni. Hogy mi az aránytalan, az nincs hivatalosan szabályozva. Szerintem tízszeres összegig még nem aránytalan, tehát 1000 Ft esetén a 10 E még nem aránytalan, de a 20 E már igen. Ha tudott volna visszaadni 10-ből, de nem tette, akkor beszedhet egy bírságot.
Viszont ha épp elfogyott a váltópénz, akkor hiába van jogod hozzá, akkor se tudnak visszaadni. Még ha 950 Ft-os vásárláskor fizetsz ezressel, akkor is előállhat olyan helyzet, hogy épp elfogyott minden apró, és olyankor nincs mit tenni. Ezért tényleg jobb a kártya, de azt meg megint csak nem szeretik kis összeg esetén, mert arányaiban sokba kerül a boltnak.
a 7-esnek teljesen igaza van. gyanítom, h a roppant kiegyensúlyozott válaszoló vagy maga is vmi putri botlban lehet eladó, vagy vmi hasonlóan színvonalas helyen dolgozhat, azért érzékeny ennyire.
az még viccesebb, h vki azt írja, fizessek kártyával. hát hogyne :D ne menjek el inkább előtte egy hipermarketbe felváltatni, csak hogy a kedves eladónak még véletlenül se okozzak vmi kellemetlenséget? az eszem megáll.
nekem vásárlóként mi közöm van ahhoz, hogy a főnöke nem ad elég aprót?
egyáltalán honnan kéne azt tudom, főleg ha nem járok rendszeresen oda?
ettől függetlenül én is próbálok ilyen helyeken apróval fizetni, de néhány (bolti eladó) válaszoló kissé el van tévedve.
nem akarok bunkó lenni, de van olyan érzésem, hogy a világra dühös eladók a vevőkön akarják levezetni a feszültséget.
inkább ne tegyék, nincs is fárasztóbb annál, mikor mondjuk biciklizés közben beugrok vmi kisboltba/dohányboltba, és vmi proli eladó meg akar nevelni.
"Eladót vagy bolt fel-e jelenteni emiatt?"
Amúgy tudsz magyarul?
Ezt mondja a fönök azt a vevő stb.
Erre van a jogàllam
A jog azt mondja, hogy oldja meg. A boltos, nem a pénztàros.
Azért az is logikus, nem?
Valamelyik buzzancs celebnek volt tavaly valami ilyen balhéja, nagyon ki volt akadva, de kevés részvétét vàltott ki.
"A jog azt mondja, hogy oldja meg. A boltos, nem a pénztàros."
Hát igen... A pénztáros meg keressen másik munkahelyet, ha itt folyton ilyesminek van kitéve és ez nem tetszik neki... A vevő meg vigye máshova a pénzét, ha neki sem tetszik, hogy ő is... Végülis mind logikus. Csak maga a probléma mégsincs megoldva, mert így is ott tartunk, hogy nem fogadnak el törvényes fizetőeszközt... Jogi útra is terelheti a vevő is, a pénztáros is... De az megintcsak nem oldja meg a helyzetet akkor és ott. Plusz a pénztárost még ki is rúgják miatta. Ami miatt újabb feljelentést tehet - csak abból nem lehet megélni akkor és ott... Szép dolog a jogállam, csak elég sok ilyen van benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!