Szerintem covid kötelező oltás törvénytelen szerintem emberek jogait sértek szerintetek?
Figyelt kérdés
2021. dec. 5. 18:29
11/21 anonim válasza:
Ha törvény írja majd elő, hogy kötelező, akkor természetesen nem lesz törvénytelen, de attól még sérti az emberi önrendelkezés jogát illetve a testi integritáshoz való jogot. Unalmas már ez a " jelenleg is vannak kötelező oltások" hivatkozás. Hamis analógia!!! Már most látható, hogy az egész oltás hisztéria nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A Lancet nevű rangos orvosi folyóirat közölt is egy cikket ezzel kapcsolatban, amelyről a fősodor csatornák illetve internetes bértollnokok valahogyan elfelejtettek említést tenni. Bezzeg amikor ugyanez a szaklap valamely oltást méltatta, akkor persze szívesen hivatkoztak rá. Ilyen az egyforma mérce!
12/21 Alex Fly válasza:
@11: elolvastad? Ott van a törvényben, hogy bármikor el lehet rendelni a kötelező oltást.
13/21 anonim válasza:
Az oltás azért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert nem kapta meg elég ember. 60 % az nem elég, 90 % kéne. Tehát aki bevállalta, az is teljesen feleslegesen tette. Egyik oltás sem vég 100 %-osan, de ha mindenki be van oltva, akkor az a 80 %-os védelem pont elég. Ezért betegednek meg jelenleg az oltottak is.
14/21 Alex Fly válasza:
@13: éppen ezért kellene kötelezővé tenni a védőoltást.
15/21 anonim válasza:
Gyógyszermaffiától függ, ha nekik az érdekük minél több oltás fogyjon el fogják rendelni a kötelező oltást. És igen évi 3 kötelező oltás/fő akarnak, a profit miatt. Egy olyan betegség esetén ami esetén 99,99%ék a túlélés aránya. Bunda van itt kérem.
16/21 Alex Fly válasza:
@15: gyógyszermaffia? Kire gondolsz? Csak nem a köztörvényes vitamingyárosra és a vitamindealer szektavezérre?
17/21 anonim válasza:
Hát az Alkotmánybíróság szerint nem jogsértő. Innentől kezdve, az hogy szerintem vagy szerinted jogsértő-e, igazából lényegtelen mert kimondták, hogy nem az. Pont.
18/21 Alex Fly válasza:
@11: Nem sérti a törvényt:
"57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.
(2) A miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében
a) életkorhoz kötötten,
b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg
c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén
kötelező védőoltás elrendelésének van helye.
(3) A miniszter egyes munkakörökben való foglalkoztatás feltételeként a munkáltató költségére védőoltási kötelezettséget írhat elő. "
(1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről)
19/21 anonim válasza:
Törvény ide vagy oda, én nem értelek benneteket. Terjed a vírus, emberek halnak meg. Igen, oltottak is. Mert még tavaly meg kellett volna állítani. Aztán itt hőzöngtök, hogy nektek jogaitok vannak. Nekem is vannak! Szeretnék normális életet élni, nem maszkban járni, nem korlátozva lenni. Most meg korlátozva van mindenki, az oltott az oltatlan is. És akármilyen fura, de a 80 évesnek is joga van az élethez, akkor is, ha esetleg ő már veszélyeztettebb, mint egy fiatal 20 éves. Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet ilyen végtelenül önző a mai fiatalság. Ha nem akarod, ne oltass. De akkor ne menj sehova, maradj otthon, ne járj el dolgozni, rendelj magadnak online kaját, már ha lesz miből. De ha meg emberek közé akarsz menni, akkor vedd ki a részed a védekezésből, ugyanúgy, ahogy a lakosság 64 %-a kivette. Komolyan nem értem, mire számítotok? Hogy fog megállni a járvány? Majd mindenki más beoltatja magát, csak pont te nem, mi? Mert te félsz, mert a szomszédasszony húgának a fiának az ismerősének a nagybátyja állítólag oltás után 2 hónappal meghalt. Valamitől, de tuti az oltásól. ugyan már.
20/21 anonim válasza:
20:47: az ilyeneknek magyarázhatsz, lepattan róluk. Aztán ha úgy járnak, mint Csollány, akkor meglepődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!