Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bírság külföldön?

Bírság külföldön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már több mint egy éve történt, hogy megbüntettek külföldön egy buszon, mert nem volt jegyem. A bírságot nem fizettem be, viszont azóta sem jött semmilyen értesítés erről. Emlékszem, hogy mivel magyar személyit mutattam az ellenőrnek, személyi számot nem is írt fel, csak egy nevet, születési dátumot és nemzetiséget.

Szerintetek elképzelhető ennyi adat alapján felkutatni valakit és számíthatok erre még ennyi idő eltelte után? Vagy lehet ennek még bármi következménye? Esetleg ha legközelebb az országban járok, valamilyen ellenőrzés során még előkerülhet?

Köszi szépen a választ!

2021. nov. 22. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehet. Én inkább azt tartom valószínűnek, ha legközelebb mész oda, akkor a határon közlik, hogy ja bocs, önnek van itt egy kis hátraléka, a beutazás előtt ezt legyen szíves kamatostól rendezni.
2021. nov. 22. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én azt el tudom képzelni, hogy majd egy behajtócég megtalál és fizetheted a sokszorosát a büntinek. Engem is találtak már meg itthon osztrák gyorshajtással kapcsolatban.
2021. nov. 22. 15:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Gyorshajtásnál azért szerintem jóval egyszerűbb a helyzet, mert a rendszám gondolom be van regisztrálva egy lakcímhez és azt így könnyen meg lehet találni. De egy név és egy születési dátum alapján talán kevésbé egyszerű a helyzet.
2021. nov. 25. 19:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!