Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha most lenne népszavazás...

Ha most lenne népszavazás arról, hogy kötelező legyen-e a védőoltás, te hogyan szavaznál?

Figyelt kérdés

2021. nov. 21. 19:07
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Érvénytelen szavazattal
Nem szavaznék
73 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Én nem támogatom semminek a kötelezővé tételét. Én libertárius vagyok, ez mélységesen ellentétes az általam vallott elvekkel.
2021. nov. 21. 19:08
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen nem, mivel nem ez az oltás fogja elhozni a járvány végét, mivel folyamatosan boosterezni kell majd a mutánsok ellen, valamint nem akkora veszély, mint pl egy himlő, vagy pestis, hogy kötelező kéne legyen.
2021. nov. 21. 19:14
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
Nem kötelező ilyen értelmetlenül meghalni, ezert kell az oltás.
2021. nov. 21. 19:22
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Egyáltalán nem kellene kötelezővé tenni. Egy felnőtt ember szerintem el tudja dönteni, hogy akar valamit vagy nem.
2021. nov. 21. 20:32
 5/20 anonim válasza:
20%
Kötelezővé kell tenni mivel most azok foglalják el a lélegeztetőgépeket és a kórházi ágyak 90%-át akik nem oltottak,ezzel foglalva a helyet a többi súlyos betegtől,pl rákosak.Sok mindenkinek a kezelése félbe maradt vagy el se tud indulni.
2021. nov. 21. 21:45
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
Ha kötelező is lenne max annyit érnének el, hogy sok dokinak gyűlne a zsebében némi kis pénz, vagy pár üveg pálesz miegymás...
2021. nov. 22. 01:11
 7/20 anonim ***** válasza:
16%
Latszik, hogy itt azok vannak többsegben, akiknek semmi fogalmuk sincs a pandemia lenyegeröl, es az összes ertelmes valaszt lepontozzak. Igen, kötelezöve tennem. Nem veletlen, hogy Ausztria elkezdi februartol. Ha egyeb intezkedesekkel, amit mindet kiprobaltak mar, nem sikerül a pandemiat visszaszoritani, igen, kötelezöve kell tenni. Szinte biztos vagyok, hogy Europa többi orszaga is ezt fogja tenni, ha az oltasellenesek tovabbra sem hajlandok kooperalni a többiekkel. Lock downt nem lehet sokaig csinalni. Ez az egyetlen megoldas.
2021. nov. 22. 10:02
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ausztria sem biztos, az lenne a szép, ha sokan azt mondanák, oltás kell, jó akkor holnaptól nem emgyek dolgozni, ott még jobban meg is tehetik ezt, aztán akkor lenne csak igazán szép helyzetben az ország.
2021. nov. 22. 10:04
 9/20 anonim ***** válasza:
93%

Nekem ez függne a feltételektől.

Pl. ha a kötelezőt úgy értik, hogy adott esetben megvizsgálják az embert, hogy a szervezete kibírja-e, nem vált ki allergiás reakciót, illetve a kötelező alatt mondjuk azt értjük, hogy 2 oltást, és nem azt, hogy mindig a legújabb adagot, akkot igen, van olyan feltétel, ami mellett lehet kötelezővé tenni.

Ezzel az a baj, hogy fel tudok úgy tenni kérdést, amire egyértelműen tudja az ember a választ, de az oda utat nem.

"Szeretnéd, hogy minél olcsóbb legyen az energia?"

Midenki igent mondana, de már azt kérdezném, hogy ez milyen úton valósuljon meg (fissziós erőmű, esetleg várjunk fúziósra, vagy zöld energia), akkor már nem egyértelmű a válasz, mivel nem ennyire kompetensek.

A helyzet itt is ugyanez. Senki nem akar lezárást, de oltást már nem vállal be.

2021. nov. 22. 10:22
 10/20 anonim ***** válasza:
68%
#9 a kötelező itt szinte biztosan a párhavonta történő fájzerezést jelentené, mivel nem lesz elég 2 oltás
2021. nov. 22. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!