Társasházi dohányzás tiltásának/korlátozásának népszavazásán részt vennél, hogyan szavaznál?
Kíváncsi vagyok mekkora igény lenne egy ilyen népszavazás megrendezésére: társasházak bevonása a nemdohányzók védelmét biztosító törvény hatálya alá a többi intézmény, szolgáltatóhely, munkahely mintájára.
Hangsúlyozom nem teljes tiltásról lenne szó hiszen az ebben az esetben túlzó is lenne, hanem inkább kijelölt helyre korlátozásról.
A közös tereken (folyosó, lift, etc.) természetesen lehet tiltani és a bejárattól is lehet x méterre a dohányzásra kijelölt hely.
De azt azért nonszensznek gondolom, hogy valaki a saját lakásában ne gyújthasson rá. (Ilyet egyébként jogilag szerintem előterjeszteni se lehet.) Jó, sokakat zavar a füst. Biztos sokakat a pici baba sírása is zavar, meg a kutyaugatás, meg sokakat az amikor az ember úgy alávág az asszonynak hogy zeng az egész emelet, meg amikor felújít a szomszéd, meg hangos zenét hallgat...Akkor se dohányozni, se babát/kutyát "tartani", se szexelni, se felfúrni egy polcot a falra, se zenét hallgatni, semmit nem lehetne?
Az a baj ha kinyitja az ember ezt az ajtót hogy "zavar másokat" címszóval megtilt bármit, akkor ugyanezen címszóval bárki más is megtilthat bármit. Ami addig tök jó amíg olyan dolgokat tiltogatunk amik engem is zavarnak, na de el fog jönni az az idő is egyszer amikor valamit nekem tiltanak meg, mert mást zavar.
Nem tudom, mit akarsz még korlátozni, hiszen tudomásom szerint a társasházak közös használatú helyiségeiben és a bejárattól számított 5 méteren belül jelenleg is tilos a dohányzás.
Amennyiben arra gondolsz, hogy ha egy társasházban a lakók mindegyike vagy túlnyomó része dohányos és a saját döntésük alapján a közösen használt helyiségekben kijelölt helyen engedélyezhesse a dohányzást, akkor természetesen támogatnám.
@7: akkor rosszul írtad ki a kérdést. Te nem a társasházakban, hanem az emberek saját tulajdonú magánlakásaiban szeretnéd tiltani a dohányzást...
Ha annyira akarod... De előtte azért a biztonság kedvéért megtiltanánk neked a saját konyhádban a főzést, mert az olajszag zavarhatja mások orrát... És természetesen a biológiai szükségletedet sem végezheted el az épületben levő, erre a célra szolgáló helyiségben ugyanezen okból. Az meg ugye alap, hogy a lakásodból semmiféle hang sem szűrődhet ki.
tegnap 17:59
Ha abból a szempontból vizsgáljuk hogy a többi lakót zavarhatja-e, akkor nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!