Ha apum meghalna akkor nekem kell fizetni ha volt hitelje? És nekem kell ilyen esetben is eltemettetni?
Elég komplikált is lehet az örökség, ugye kérdéses, hogy ki jelenleg a tulajdonos, apád egyedül, vagy a fele ház már a feleségé. Ezzel összefügg, hogy kié a tartozás. Plusz ugye mennyi az ingatlan értéke, mennyi a tartozás.
Szerintem ne utasítsd el élből az örökséget, hanem ha eljön az ideje, akkor számold ki, hogy neked anyagilag mi érné meg.
Visszautasítani az örökhagyó életében lehet.
Lemondasz róla.
Le kell mondani az örökségről. Nem öröklöd a hitelt, tartozást akkor.
Az én apámnak rengeteg svájci frank alapú hiteltartozása volt, volt valami aktív hitele is. Lrmondtam a hagyatékin az örökségről.
Nem örököltem semmit, nem kellett fizetni semmit. Nem tudom a temetéssel kapcsolatban mi volt, lesz4rtam, valahogy biztosan elkaparták de nekem az se került semmibe.
Édesapád él még, tehát a történet most okafogyott.
HA már nem élne és HA örökölnél, akkor lemondhatsz vagy visszautasítod, de mindenképpen kérd ki egy ügyvéd tanácsát (van ingyenes jogsegély-szolgálat is!).
A köteles részt mindenképpen megkapod, mint törvényes leszármazott, akkor is, ha az örökségről lemondasz.
Azt lehet tenni, hogy most, hogy él, felkeresel vele együtt egy ügyvédet és írtok egy szerződést ügyvéd jelenlétében, hogy mindenről lemondasz.
A másik út, hogy amikor elhalálozik akkor a hagyatéki tárgyaláson lemondasz mindenről.
Mivel anyám nekem sem normális, és kb 10 éve nem is beszéltem vele, én is a második verziót fogom meglépni. Temetésére pedig egy fillért sem vagyok hajlandó áldozni, ha meghal.
Látom előre, hogy olyan figura lesz anyám, hogyha megéli az öreg kort, hogy menni fog perelni rokon tartásért, de tőlem abból sem fog látni egy fillért sem.
A házhoz ugorva kérdező, szerintem engedd el! Nem jársz vele sehogy jól.
Én egyik szülőmtől se fogok örökölni. Anyámnak a lakáson baromi nagy a hitele, apám meg összejött egy 3 gyerekes nővel, aki ha füttyent már ugrik is, ennek köszönhetően vett fel jó pár millió hitelt 60 évesen. Na most, ha apámmal meg a nővel lenne valami nyilván nem is tárgyalnék egyik gyerekével sem. 5en osztoznánk mert van öcsém apai oldalról is. De én nem kérek ebből, mert nem egy 3 gyerekes nőnek kellett volna házat, meg nyaralót építeni, hanem a gyerekeit támogatni. Így mivel elfordult tőlem én is elfordulok tőle. Amíg segíteni kellett, addig jó volt az embert kihasználni. És nyilván ne értsetek félre, nem azt vártam hogy nesze itt 1 millió fogd és menj. Hanem arra, hogy amikor pl fürdőt újítottam fel, neki van szakmája, amivel anyagáron lehetett volna a vizesblokkot csinálni. Ehelyett, hogy fizettem volna anyag árat fizethettem 2* annyit másnak a munkadíjjal együtt.
Akar utalod apadat akar nem, most inkabb azon kellene izgulnod, hogy ne dobja fel a pacskert. Majd utana foglalkozz az orokseggel es az adosaggal!
Amugy pedig minden esetben van egy ugynevezett hagyateki targyalas ... ott elmondanak mindent, felvazoljak a lehetosegeket es akkor majd raersz gondolkodni a donteseden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!