Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apum meghalna akkor nekem...

Ha apum meghalna akkor nekem kell fizetni ha volt hitelje? És nekem kell ilyen esetben is eltemettetni?

Figyelt kérdés
Apum és anyum szetmaradtak mikor 9 éves voltam, most 21 vagyok, azaz 12 éve.... Apum újra nősült abból a kapcsolatából nem született gyereke... én vagyok neki egyetlen gyereke. Azonban 15 éves korom óta nem beszéltem vele /2015-óta/ mivel anyámékat szapulta mindig mondtam itt a vége.... 6 éve nembeszélunk. Hallottam azonban tavaly nagy kiterjedesü szív infarktusa volt. (44 éves apum) ha meghalna tudom fele ház nekem jár fele mostoha anyámé , de en vissza utasitom az orokseget... nem kerek belole azonban hallottam 2035-be telik le neki az OTP- mert felvett vagy 10 milliot kb.... ha meghalna ne adj Isten akkor ram szall az Otp? Mit tehetnék hogy elkeruljem hogy fam dzalljon a jelzalog ha neadj Isten meghalna? meg a temetes aloli kotelezettseget? Mondjak le a vezetek neverol? Soha nem fizetett nekem gyerektartast, nem torodott velem, ha oda mentem szapulta anyamat meg az anyai mamat... 6 eve nem keres szinte. Sose keresett mindig en kerestem őt
2021. nov. 20. 01:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%

Szimplán lemondasz az örökségről. De ugye ha házat is hagy rád akkor arról is lemondasz. Nincs az, hogy csak az adósságot nem kéred.

Temetés téren szerencsére nem vagyok otthon, egyedül ez az öröklési szabály van meg, hogy lemondhatsz az adósságról, de vele együtt minden örökölt dologról.

2021. nov. 20. 01:28
 2/20 A kérdező kommentje:
Le mondok, nekem nemkell semmi legyen a mostoha anyámé minden. Temetésre se fogok elmenni. Soha nemkelletem neki. 6 éve már nembeszélünk, gyerektartást se fizetett soha
2021. nov. 20. 01:31
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy az 1-es írja: vagy elutasítasz mindent, vagy megkapod a (fél) házat, meg a tartozást is. Neked kell döntened.
2021. nov. 20. 01:32
 4/20 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk OTP esetében azért szerintem ott lehetnek más szabályok is, pl ha új élettársával közösen vette fel, vagy az élettársa is benne van valamilyne módon, hitelhez is kell tanu vagy minek mondják asszem.
2021. nov. 20. 01:32
 5/20 A kérdező kommentje:
Mondtam, nekem semmije se kell ha Otp-je nem lenne akkor sem kellene onnan semmi. A mostoha anyám reszere lemondanek. Engem nem erdekel, sose kelletem neki. Sőt apam testvere a keresztapam ugyan ezt tette elvalt a felesegetol a keresztanyamtol, kis unoka ocsem most 10 eve eldobta 3 eves koraba. Apam meg engem. Bezzeg apam a mostoha anyamnak , a nagybatyam(k.apam) mindent meg adnak a masodik asszonyuknak bezzeg gyereke se lehet egyiknek sem. ! Minket meg egyetlen gyerekeiket eldobtak
2021. nov. 20. 01:35
 6/20 anonim ***** válasza:
93%
Akkor teljesen lényegtelen, ha lemondasz örökségről akkor fixen a hitelről is vele egyúttal.
2021. nov. 20. 01:39
 7/20 A kérdező kommentje:
6# azthittem hiába mondok le az oroksegrol a hitelrol nem mondhatok mivel torvenyes gyereke vagyok. Ezt az anyai nagyapam mondta nekem
2021. nov. 20. 01:43
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem, ha örökségről lemondasz, akkor a hitel is megy vele, ezért van hogy a bankok úgy adnak hitelt, ha van fedezet, ami legtöbb esetben pl a ház vagy az autó.

Ha ilyen helyzet áll elő pl akkor van ez a döntés, hogy örökös fizeti tovább a hitelt, vagy a bank megkapja a fedezet tárgyául szolgáló dolgot.

2021. nov. 20. 01:46
 9/20 anonim ***** válasza:
92%

lemondhatsz az örökségről

de abba gondolj bele, hogy ha felvett 10milliot valamire régen és azt belegyurta a házba, pláne h jó ház lett és v jó városban jó helyen van akkor mára sokat érhet akér a fele is. És azért 10-12évig törleszteni 10milliot abbol már elég sok elmehetett szoval talán a fele sincs már meg. Bőven jobban jönnél ki h örölölnél és eladnád a részedet és abbol kifezhetnéd a tartozást egy csomo maradna is és ezzel relatíve visszamenőélegesen is meglenne a gyerektartás díjja meg némi bánat pénz mert egy féreg volt. Én kérném a helyedben és kicsit maceráznék az üggyel kapcsolatban h legyen belőle valami nyereségem. Bár nem tudom apád mit dolgozott mi es mennyi vagyon tárgyat hagy maga után, bár ilyenkor szokás mindent átiratni az asszonyra ha nem akar más örököst/valami specifikus végrendeletet írni, de az is lehet h semmi ilyen és akkor sokkalta többet örökölsz mint egy fél ház hanem egyéb ingatlan vagy kocsi vagy stb

2021. nov. 20. 01:55
 10/20 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha 2035-ig kell törleszteni az azért még 14 év... Gondolom 20-25 év körüli hitel elhetett kb.
2021. nov. 20. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!