Ha apum meghalna akkor nekem kell fizetni ha volt hitelje? És nekem kell ilyen esetben is eltemettetni?
Szimplán lemondasz az örökségről. De ugye ha házat is hagy rád akkor arról is lemondasz. Nincs az, hogy csak az adósságot nem kéred.
Temetés téren szerencsére nem vagyok otthon, egyedül ez az öröklési szabály van meg, hogy lemondhatsz az adósságról, de vele együtt minden örökölt dologról.
Nem, ha örökségről lemondasz, akkor a hitel is megy vele, ezért van hogy a bankok úgy adnak hitelt, ha van fedezet, ami legtöbb esetben pl a ház vagy az autó.
Ha ilyen helyzet áll elő pl akkor van ez a döntés, hogy örökös fizeti tovább a hitelt, vagy a bank megkapja a fedezet tárgyául szolgáló dolgot.
lemondhatsz az örökségről
de abba gondolj bele, hogy ha felvett 10milliot valamire régen és azt belegyurta a házba, pláne h jó ház lett és v jó városban jó helyen van akkor mára sokat érhet akér a fele is. És azért 10-12évig törleszteni 10milliot abbol már elég sok elmehetett szoval talán a fele sincs már meg. Bőven jobban jönnél ki h örölölnél és eladnád a részedet és abbol kifezhetnéd a tartozást egy csomo maradna is és ezzel relatíve visszamenőélegesen is meglenne a gyerektartás díjja meg némi bánat pénz mert egy féreg volt. Én kérném a helyedben és kicsit maceráznék az üggyel kapcsolatban h legyen belőle valami nyereségem. Bár nem tudom apád mit dolgozott mi es mennyi vagyon tárgyat hagy maga után, bár ilyenkor szokás mindent átiratni az asszonyra ha nem akar más örököst/valami specifikus végrendeletet írni, de az is lehet h semmi ilyen és akkor sokkalta többet örökölsz mint egy fél ház hanem egyéb ingatlan vagy kocsi vagy stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!