Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt kegtehetik? Mit tehetek én?

Ezt kegtehetik? Mit tehetek én?

Figyelt kérdés

Iskolában dolgozom(ált suli) és most az van hogy karanténba tesznek sokunkat, mert valami gyerek covidos és most azt mondják, hogy "nem hivatalosan vagyunk távol" szóval nem fizetett szabadságnak akarják betudni, de ez nem működik így, majdnem 2 hét fizetés nélküli szabadság? Nehogy már, így se tudom fizetni azt a tetves albérletet!

Mit tehetek Én ezzel?? Azért lettem tanár hogy a gyerekeket taníthassam és így se kapok lószart se!

2021. nov. 19. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Igen, megtehetik. Egy diktatúra mindent megtehet. Te meg leválthatod a diktatúrát.

Egyébként az igazgató nem azt teszi, amit jónak lát, hanem amit parancsolnak neki.

2021. nov. 19. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Ha hivatalosan vagy karanténban, akkor táppénzre kell kiíratnod magadat. Az iskola vezetője nyilván segít ebben az orvosok felé ha kell.

Amúgy nem vagy tanár, ez az írásmódodból látszik, nem kell terelni. Ha egy gyerek miatt az iskola karanténba kerül, attól még a tanároknak marad a munkabére éppen úgy, mint bármilyen szünet alatt. Én tényleg tanár vagyok általános iskolában, nálunk is volt karantén és nem ment senki fizetés nélküli szabadságra. Akiknél ez megtörténhetne azok a konyhások és a takarítók meg a karbantartó. De náluk se volt ilyen, őket se küldték fizetés nélküli szabadságra egyszer se. Szimplán nem volt gyerek és oktatás az iskolában.

2021. nov. 19. 16:52
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 akkor ezt beszéld meg az iskola igazgatóval, ahol az oltottaknak menni kell dolgozni, az oltatlanokat pedig kényszer karanténba küldik, köztük engem is. Írj privátban, szívesen elküldöm a titkárság telefonszámát! Egyébként meg ne hidd azt, hogy egy tanár nem tud káromkodni, hogy nem tud kiakadni, hogy minden szavát megfontolja, ez már nem 1960,ahol a tanárok olyanok, mint Matilda.
2021. nov. 19. 16:55
 4/8 Alex Fly ***** válasza:
74%

Ja, hogy valójában azért küldenek fizetés nélküli szabadságra, mert még nem oltattad be magad? A kérdésben nem ezt írtad...

Ha jól tudom, akkor semmi gond. Ha megkaptad a védőoltást, akkor kérsz róla egy igazolást; azzal bemész a dirihez és visszakerülhetsz aktív státuszba. Ennyi...

2021. nov. 19. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt „kis” eltérést nem említetted a kérdésedben, hogy más az oltottakkal és oltatlanokkal szembeni intézkedés.

Lehetsz olyan kemény legény, hogy kijelented: téged senki nem kötelezhet oltásra, ezzel szemben, 2021. november 1-től a munkáltató egy év fizetés nélküli szabadságra küldheti az oltatlan munkavállalót. Ehhez nem kell karantén meg semmi, csak döntés.

Persze van, aki nem kötelezhető, mert nem kötelezhető a védőoltás felvételére az a foglalkoztatott, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt orvosi szakvélemény is alátámasztja. Az orvosi szakvéleményt a foglalkoztatott kezdeményezésére a munkáltatója szerint illetékes foglalkozásegészségügyi szolgálat szakorvosa, ennek hiányában a foglalkoztatott jogviszonyának keretében végzett tevékenységre való egészségi alkalmasságának elbírálására jogosult más orvos, ennek hiányában a foglalkoztatott háziorvosa adja ki. Az „SŐT azt mondta a háziorvos” nem elég a kimentéshez.

Természetesen, oltásigazolással megszűnik a fizetés nélküli szabadság.

Hétfőtől oltásakció lesz, rá fogsz érni, mehetsz oltakozni. Ne válassz „híresnemes” oltást, csak valami neked való, egyszerűt.

Dödöghetsz, meg pattoghatsz, de eszerint majdnem két hétig nélkülözhető vagy. Csak nehogy ráeszméljenek, hogy tovább is.

2021. nov. 19. 17:49
 6/8 Alex Fly ***** válasza:
80%

Na akkor nézzük: először csak fizetés nélküli szabadságra küldtek. Utána kiderült, hogy azért, mert nem oltattad be magad. Most meg már emellett elkezdtek kényszeríteni is...

Ha így folytatod tovább, a végén felsorolod az összes antivaxer közhelyet, amit a tardok eddig kitaláltak - csak addig nem jutsz el, hogy mindem csak rajtad múlik, nem máson...

2021. nov. 19. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:
39%
Szóval egy oltástagadó tanár. Rendben van. Nincs itt semmi látnivaló
2021. nov. 20. 05:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
#7 Nem tanár. Ez már kiderült. Csak iskolában dolgozik. HA az igaz legalább.
2021. nov. 20. 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!