Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nekem kell fizetnem a rendszer...

Nekem kell fizetnem a rendszerbe ha elköltözök?

Figyelt kérdés

40 éve élek házasságban,ami sajnos sosem volt tökéletes.Most ezt úgy hívják verbális bántalmazó kapcsolat.. Az elején leszögezem,én se vagyok hibátlan.

A férjem goromba,agresszív ember volt mindig..Ahogy teheték a gyerekek,felnöttek,elköltöztek..úgy mint az Anyósom,a sogornömmel együtt..nem bírták az örjöngését.

Én kitartottam mellette...most már tudom nem kellett volna..

Most a covid miatt,megszünt a munkahelye..nem dolgozik azóta.. és kijelentette nem is fog.itthon se csinál semmit..csak kötekedik egésznap szinte vigyázba kell állni,mertha nem tetszik neki valami..tör..zúz..és ilyenkor nem nézi mit csinál..én tartom el..ami nem lenne baj csak ne lenne mindennap ordibálás.Az a baj,hogy senki nem foglalkozik ezzel..se a rendőrség.. se az orvos.. A segélyszervezeteknél ennél sokkal durvább helyzetekben se tudnak mindig segíteni..

Most úgy érzem betelt a pohár..elszeretnék költözni..(nem engedd füteni mert szerinte meleg van.. 14fok..amikor begyujtottam a kandallóba letépte az ajtaját..és az összes ablakot kinyitotta...)lenne is hova..de a jelenlegi házunkon minden közmű a nevemen van..letudom ezt vettetni a nevemről.. mert ezt ha elköltözök,nem tudom és nem is akarom fizetni.

2021. nov. 16. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Van tulajdonrészed a jelenlegi házban?
2021. nov. 16. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Beadod a válókeresetet, és elkültözöl.

Ezzel parhuzamosana közmüveknél bejelented (hivatalosan, írásban), hogy nem ott élsz, ezért megszünteted a közmüvekkel kapcsolatos szerzödéseket X dátummal.

2021. nov. 16. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
1-es: ez hogy jön ide? Semmi köze a kérdéshez!
2021. nov. 16. 17:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen van..felé az enyém..fele Anyosommé..két szintes ház..de mint írtam inkább elköltöztek..igy nem laknak itt.
2021. nov. 16. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor akár el is adhatjátok a házat anyósoddal közösen.
2021. nov. 16. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Át kell íratni a közműveket a férfi nevére - ha hajlandó rá -, ha nem hajlandó, úgy le kell szedetni az órákat. Ennek költsége van, viszont nem tud a te kontódra tartozást felhalmozni. (gáz, áram)

A vízmű a nehéz eset, ott nem lehet elzárni a csapot - vízhez mindenkinek joga van -, és a szemétszállítás is egy külön tortúra, mert azt adó módjára behajtják, ha nincs fizetve. Anyósoddal is beszélj, mert ez a két utolsó a ti saratok lesz, ha nincs megegyezés.

2021. nov. 16. 17:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Az baj hogy egy nem beszámitható emberröl beszélünk.semmit.de semmit nem lehet vele megbeszélni...megse tudnánk mutatni senkinek a házat.. rögtön agresszív válik..és nem kockáztatom,hogy megüssön..vagy.....

Többen tanácsolták már...hogy valahogy adjuk el..a másik..utcára azért nem raknám..

2021. nov. 16. 17:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Elváltok, majd mivel nincs tulajdona az ingatlanban, lakáskiürítési per ellene. Ha nem akarod utcára rakni, akkor bizony rajtad fog élősködni, fizethetsz utána.
2021. nov. 17. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!