Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kizhatnak az örökségből a...

Kizhatnak az örökségből a szüleim úgy, hogy átíratják a testvérem nevére a lakást?

Figyelt kérdés

2021. nov. 7. 20:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%
bizony ki, de ebben az esetben is járna köteles rész, de az sokkal kisebb, mint amennyi járna valójában
2021. nov. 7. 20:09
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez ajándékozással történik (mert valami jogcím kell hozzá) és 10 éven belül meghal az ajándékozó, akkor kérheted a kötelesrészt a hagyatékin(ez a lakás akkori értékének egyharmada)

Ha nem hal meg az ajándékozó 10 éven belül, akkor nem jár neked semmi:(

2021. nov. 7. 20:11
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
na ezt nem tudtam
2021. nov. 7. 20:14
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Simán írnak egy adásvételit ügyvédnél a tesóddal és nincs köteles rész, visszakövetelés, nincs örökség. Ennyire egyszerűen megoldhatják, max haszonélvezetet tetetnek rá. Szóval igen. És ezt meg sem tudod, mert gondolom nem jelentik be.
2021. nov. 7. 20:21
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
adásvételnél 4% vagyonszerzési illetéket kell befizetni(ami a lakás értékétől függően több millió is lehet) ajándékozás egyeneságon meg illetékmentes. Sanszosabb az ajándékozás. De lekérhetsz néha egy tulajdoni lapot, azon látni fogod, hogy ki a tulajdonos.
2021. nov. 7. 20:58
 6/21 anonim ***** válasza:
98%

A 2-es nagyrészt helytálló dolgokat írt, de a köteles rész nem a lakás értékének egyharmada, hanem csak a ráesö rész egyharmada. Ha ketten vannak testérek, akkor a lakás fele az, amiböl az egyharmad jár ilyen esetben.

Egyébként meg ha nem ajándékozással kerül a nevére a lakás, hanem adásvétellel, akkor nincs köteles rész, a lakás ettöl kezdve az övé, ha a szülö meghal, akkor sincs örökség, mert nincs már vagyona.

2021. nov. 7. 21:01
 7/21 anonim ***** válasza:
82%
Igen, és nem jár a köteles rész minden esetben: bizonyos feltételekkel ki is lehet tagadni a gyereket. Amúgy mi ez a sok kérdés mostanában, hogy élnek a szülők, de a kérdező előre az örökséget félti?
2021. nov. 7. 21:08
 8/21 anonim ***** válasza:
97%
6- igazad van, bocsi fáradt vagyok (2.voltam)
2021. nov. 7. 21:11
 9/21 anonim ***** válasza:
98%
OK, gondoltam, hogy elírás, mert egyébként tökéletes a válaszod. Csak mások esetleg félreértik.
2021. nov. 7. 21:12
 10/21 anonim ***** válasza:
98%
7-es: szerintem ugyanaz az egy valaki írja ki az összeset, nem tud beletörödni, hogy nem kap majd semmit.
2021. nov. 7. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!