Ha az egyik szülő ki akar hagyni az örökségből megteheti? Illetve perelhetem?
Megtámadhatod a végrendeletet, ui. a kötelesrész akkor is jár. A kötelesrész az egyharmada annak, ami végrendelet nélkül járna.
A kötelesrész csak nagyon durva esetekben nem jár: ha pl. megloptad vagy bántalmaztad az örökhagyó szülődet.
Haszonlesés az megy. Gondolom nem véletlenül hagy ki.
De biztos rendes, aranyos gyerek voltál meg etc
Az a baj, kérdező, hogy vannak nagyon sunyi lehetőségek - pl. színlelt örökösödési szerződés -, és az ilyesmikkel, ha a fater azt meglépi, sok mindent nem lehet a későbbiekben tenni.
Amúgy utálom az ilyesmit, és sose értettem meg, hogy ez mire jó...
2-es, én meg azt gondolom, hogy ha egy gyerek rávágja a szülőre idős korára az ajtót, annak nyomós oka van. Ilyenkor a szülőnek kellene magába néznie, hogy miért is nem látogatja a saját kölyke.
Az öröklés meg nem haszonlesés. Ha jár, akkor jár.
2, ne ítélkezz!
mi hárman vagyunk testvérek, én gondoztam aput, anyut. Anyu öröksége volt a ház, a halálakor derült ki, hogy van végrendelet, a tesóim kapják felesben. Miért? Mert bár magasról tettek rá, de mi a férjemmel vettünk magunknak lakást, a húgom meg az öcsém albérletben élt. Azért nem látogatták, mert hát nekik nincs pénzük utazni 200 km-t.
Nem támadtam meg, nem láttam értelmét, de bizony van olyan, hogy az szív, aki a normális volt.
2es vagyok.
Van oka ha kizárja a szülő.
Azt nehéz elképzelni, hogy semmi jelet nem mutat
Hiába h te gondozod a többi nem, nem igaz h semmi jelét nem látod.
A kitagadásnak komoly feltétlei vannak. Az általános rossz viszony nem elég.
Végrendeletet viszont írhat, és akkor csak a köteles rész jár neked.
Perelni nem lehet örökség miatt, amíg él a leendő örökhagyó, nonszensz lenne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!