Öregségi nyugdíjasként napi 4 órában munkaviszonyban állok. Ha a munkáltató elrendeli a kötelező Covid 19 védőoltást, amit én ellenzek, ez esetben a munkáltatónak ki kell e fizetnie a ki nem vett szabadságokat?
Figyelt kérdés
Április óta van a fentiek alapján munkaviszonyom egy munkaerő kölcsönző munkáltatóval. Szabadságon még nem voltam, mert ahol a munkát végzem ott nem engednek el, mert munkavállaló hiány van.Kérdezem ha a munkáltató elrendelné a kötelező oltást, részemre az időarányos szabadságomat, ki kell e fizetni a munkáltatómnak, vagy esetleg kiadja a szabadságomat? Ha nem adatom be magamnak a vakcinát, egyoldalúan elküldhet e fizetetlen szabadságra a munkáltató?2021. nov. 3. 15:56
11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a linket. Azért nem írja azt hogy kirúghatja a dolgozót azonnal. Kezdeményezheti a fizetés nélküli szabadságot egy évre. Ha ezen időben sem oltatja be magát a munkavállaló ez esetben azonnali hatállyal megszünteti a munkaviszonyt. Egyébként jogászok is azt mondják csak óvatosan ezzel, mert a munkáltatónak ez esetben komoly kártérítéseket is fizetniük kell, ha a vakcina olyan betegségeket okoz amely összefüggésben hozható az oltásnak a hatásával, komoly kártérítési kötelezettsége adódhat a munkáltatóknak.
2021. nov. 4. 16:07
12/14 anonim válasza:
Mit ér a munkaviszony, ha nem dolgozol és nem kapsz pénzt?
13/14 anonim válasza:
A "jogászok" - nem tudom, miféle jogászokról van szó, de hogy nem értenek a joghoz, az garantált - nem állíthatnak ilyet! Ha netán lenne valami késöbbi mellékhatása az oltásnak, akkor esetleg - hangsúlyozom, ESETLEG! - a gyártót vagy a forgalmazót lehetne perelni, a munkaadót semmi esetben sem, mert ö nem felelös az oltás minöségéért!
14/14 anonim válasza:
Igazából mindegy.. kirughat, barmikor es meg vegkielegitest sem fogsz kapni. A tobbit meg fogod kapni, tehat kifizetik a bentmaradt szabikat, vagyis elvileg ki kene, és ugyanugy jar felmondasi ido. Mondjuk azt nem tudom, hogy az alap jar csak mivel nyugdijas vagy, vagy ugyanúgy a ledolgozott evek miatt novekvo mennyiseg. Szerintem mivel nyugdijas lettel, igy a plusz felmondasi ido sem jar, ugyanugy ahogy a vegkielegites sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!