Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a jog ennyire képlékeny,...

Ha a jog ennyire képlékeny, miért nem lehet elítélni a politikusokat korrupció miatt?

Figyelt kérdés

A jog nem egzakt, nagyon szubjektív és szerintem látszólag teljesen ostoba, ahogy a bírók is. Mondjuk szándékosan 180-nal hajtva a belvárosban meggyilkolok 5 embert, és ülök pár évet egy luxusbörtönben (a házi őrizetben töltött időt is simán beszámítják), míg apróbb dolgokért akár többet is. A bizonyítás a jogban szintén képlékeny, nem egzakt, sosincs 100%-os bizonyosság, sokszor elég egy tanú, vallomás is. Pl. múltkor elítélte egy politikust azért, mert megfenyegetett valakit. A bizonyíték pedig az volt, hogy ezt vallotta a sértett, és ezt elmondta másoknak is...

Na most teljesen nyilvánvaló, hogy nagy szabású lopás zajlik minden kormány alatt, és olyanokat csinálnak, mint direkt egy cégre szabnak egy pályázatot, vagy direkt drágábban csinálnak meg egy munkát, sokan 10, 100 milliókat keresnek rejtélyes módon, stb. Miért nem lehet 1005-os bizonyítás nélkül, józan paraszti ésszel, valószínűség alapján elítélni a politikusbűnözőket?

2021. nov. 2. 07:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Amiről te beszélsz, az nem jogállam, hanem a Rákosi-korszak a koncepciós pereivel.
2021. nov. 2. 07:49
 2/26 anonim ***** válasza:
Ha olyanok váltanák le őket, akik nem ugyanabból a maffiából valók, akkor el lehetne őket ítélni.
2021. nov. 2. 08:01
 3/26 anonim ***** válasza:
El lehetne, csak akarni kéne.
2021. nov. 2. 08:06
 4/26 anonim ***** válasza:
Ha bizonyítható, el lehet. Ha nem, akkor nem.
2021. nov. 2. 08:29
 5/26 A kérdező kommentje:
1, most írtam, hogy most is ez van. Elítélnek valakit egy vallomás miatt... Én is voltam több perben, nevetséges az egész. Évekig tárgyalgatnak a semmiről. Akkor miért nem lehet azt elítélni, aki megnyer egy csomó pályázatot, egy politikus közeli rokona, rá írják a pályázatot, támogatja az adott pártot, politikust, stb.
2021. nov. 2. 08:30
 6/26 A kérdező kommentje:
4, kérdés, mit jelent az, hogy bizonyítható. Nem sokat, úgyhogy ezekben az ügyekben is lehetne ítéletet hozni.
2021. nov. 2. 08:31
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Az nem kérdés, nézz utána a jogi bizonyításnak!

Csak azért senkit nem fognak elítélni, mert te azt mondod, hogy korrupt, ha ezt semmi nem bizonyítja tényszerűen.

2021. nov. 2. 08:34
 8/26 A kérdező kommentje:
Most ítéltek el egy politikust, az volt a bizonyíték ellene, hogy a sértett állított valamit... Ez a bizonyíték semmi ahhoz képest sem, hogy valaki egy politikus közeli rokona, folyamatosan meggazdagszik a kormányzat alatt, támogatja a pártot anyagilag, felül van árazva, gyenge minőségű munkát végez, és ezt teszi még 1000 másik vállalkozó az adott kormány alatt, stb.
2021. nov. 2. 09:04
 9/26 A kérdező kommentje:
Nem én mondom azt, hogy korrupt, ezt kb. mindenki tudja, hogy pl. az, aki a m.elnök polgármestere, barátja, és a kormányzat alatt tett szert több 100 milliárdra, a világ egyik leggazdagabb embere lett, mindent megnyer, ahogy a m.elnök veje is, az korrupció. Ez egyértelmű, ilyen véletlenek nincsenek. De a másik oldalon is van ilyen, csak egy példa volt.
2021. nov. 2. 09:06
 10/26 anonim ***** válasza:
Küldj egy linket az esetről, mert az kevés hogy állítod.
2021. nov. 2. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!