Hogy kéne megoldani?
Jelenleg egy régi családi házban élek anyával,gondolkodunk rajta hogy felújítjuk a házat.
Azonban ha felújítom a házat a saját pénzemből (természetesen testvérem nem segít) akkor a ház piaci árat megnövelem, és testvérem már szólt hogy ő igényt tart a ház felére. Természetesen ő nem tesz bele semmilyen pénzt a felújításba csak majd ha oda kerül a sor, hogy eladjuk a házat/vagy osztozni kell rajta tartja a markát.
Testvérem máshol lakik, máshol alapított családot.
Igazságtalannak érzem a helyzetet.
pl. Ha felújítom a házat belefektetek mondjuk 10MFt és a ház ára 40MFt lesz testvérem majd jön a 20MFt-ért és azt neki kell kifizetnem, mert ha felújítom a házat akkor már ott maradnék.
Rosszul érzem, hogy ez igazságtalan? Nem szeretnék veszekedni sem a testvéremmel, bár sose volt olyan jó a viszonyunk. A házat se szívesen adnám idegennek, mert itt nőttem fel ez az otthonom.
Tehát a testvéred az örökségre pályázik már? Kedves gyermek.
Anyukád el adhatja neked a ház egy részét, azt már nem örökölné a testvéred.
3!
Azh ajándékozással ezh a baj, hogy azt később megtámadhatja a masik orokos.
3, mi értelme az ajándékozásnak? Ezt a részt úgyis örökli majd a kérdező.
És ettől a probléma még megmarad, a ház értéke nő, ha majd öröklésre kerül sor, és a testvér részét pénzben megváltaná a kérdező, nem mindegy, mi lesz az érték.
Kicsit durva lenne, hogy ő végzi rajta az értéknövelő beruházást
tetőt akartam újítani de nem (kis pénz), szóba hoztam testvéremnél és akkor mondta hogy csináljam csak a mi feladatunk a ház felújítása úgyis majd osztozunk rajta
ő 10 évvel idősebb nálam és eddig semmit nem fektetett bele a "közös házba"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!