Botrány, veszekedés elkerülése? Hogyan próbálnád ezt megoldani?
Testvérem tipikus anyatigris, a gyerekének mindent szabad eszetlenül viselkedni, durvulni stb.. És nem szólhatsz a rá, vagy kérheted meg őt, hogy ezt nem kéne, veszélyes stb.
Hogy kérjem meg, hogy ha már otthon mindent megenged neki akkor legalább másnál (nálam) ne rongáljon ordítson és viselkedjen úgymint akinek elmentek otthonról? (Ha nincs ott az anyja, a gyerek egy angyal)
Félek, hogy ha ezt így konkrétan megmondom neki megsértődik és eltilt a gyerektől. Ha így döntene lenne láthatósági jogom? (testvéremék is és én is normális körülmények között élő emberek vagyunk)
Troll idióta válaszokat nem kérek.
A tesód nem anyatigris, a tesód tajparaszt. Védeni a gyereket meg idiótának nevelni két különböző dolog.
Valószínűleg nem fogod tudni meggyőzni arról, hogy máshogy csinálja, mert az ilyeneket nem lehet. De próbáld meg többször úgy intézni, hogy a gyerek az anyja nélkül legyen nálad. Ha olyankor normális, akkor még van remény.
Ha nincs ott az anyja, a gyerek egy angyal? Hát akkor a gyerekkel kellene beszélned. Hagyd a pcsába a tesódat, ha ennyire félsz attól, hogy nem láthatod a gyereket.
Én minden további nélkül megmondanám a magamét, de ha tudnám, hogy utána eltilt a gyerektől, akkor nyilván én is kétszer meggondolom mit mondok.
Ha a gyerek egy angyal és csak akkor csinálja, amikor az anyja ott van, akkor egyszerűen figyelemre vágyik.
Nem tudom hány éves, de még ha kicsi, 4-5 éves is, megpróbálnék vele beszélni. Egyrészt, hogy ne viselkedjen így, ezért meg ezért. Másrészt, meg kell kérdezni mi a baja.. És biztosítani, hogy ha bármikor beszélni szeretne, akkor hozzád mindig fordulhat.
A probléma ott kezdődik, hogy a gyerekek nevelése Magyarországon leszűkül a szűk családra (anya, apa, max. testvérek) és rendszerint az anyák, nem hajlandó elfogadni, hogyha más jó szándékkal szeretne rászólni a gyerekre, "me' hát mé' szól bele a nevelésébe".
Abban az esetben, hogyha az anyja nincs ott, akkor a gyerek egy angyal, akkor a testvéred rontotta el. Az anyja jelenlétét látja a kulcsnak ahhoz, hogy bármit megtehet. Nélküle érzi a szociális határokat.
A testvéreddel kellene elbeszélgetni, lehetőleg finoman, különben ellenérzést válthatsz ki. Magyarázd el neki, hogy a hozzáállása megváltoztatása a gyerek érdeke. Ha nem tud beilleszkedni a viselkedésével a többiekhez, akkor gondjai lesznek az óvodában, társaságban stb.
köszi a válaszokat, még kicsi nincs 5 éves..
Testvéremnek ha felhozom a témát azonnal kiforgatja a szavaimat és megsértődik, akkor is ha pl nálam rászólok h pl evés után mossunk kezet, mert a fehér szőnyegen nem jó ha 4kézláb mész úgy, ha egy merő csoki vagy.
Ha valami nem tetszik a gyereknek (nagy ritkán anyja rászól kivágja a hisztit és a fenekét kinyalják)
Tipikus telefonon csevegős anyuka a tescoban akinek a gyereke ész nélkül rohangál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!