Ingatlaneladás, hogy lehetne ezt megoldani?
Hármunk nevére került a házunk, anyáméra fele részben, és negyede-negyede nővéremére, meg az enyémre apánk halála után.
Már egy ideje hirdetem a házat, amiről tud mindenki, de ha eladásra kerülne sor, nővérem elkezd "szemétkedni" és nem akarja aláírni, mondván, hogy az kevés érte, és abból az összegből nem tudnánk elköltözni máshova...
Ő sosem lakott itt, sosem segített anyánknak, mindig csak belemagyarázott mindenbe, most is ugrott egy vevő miatta.
És ha kifizetném a rá eső részét, hogy kerülne le a nevéről a lakás negyed része?
Akkor se menne bele, csak hogy bele tudjon valamibe magyarázni, meg szemétkedni megint.
Köszönöm előre is a válaszokat.
ha kifizeted, akkor nevedre kell íratni az ő részét, és akkor semmi köze nem lesz hozzá
de miért szemétkedik?
'És ha kifizetném a rá eső részét, hogy kerülne le a nevéről a lakás negyed része? '
Ha ezt ugyved elott teszitek, akkor azt ugy hivjak, hogy 'kivasaroltad', es onnantol egy szava nem lehet. Az osszegben kell megegyeznetek, ez lesz a kevesbe egyszeru resze a dolognak.
Ha nagyon koti az ebet a karohoz, mondd, hogy oke, akkor az altala elkepzelt osszeg negyedevel fizessen ki TEGED. Ebbe nyilvan nem fog belemenni, mert nincs ra penze.
Én itt lakok anyámmal, ő sosem lakott itt, és hát miért szemétkedik?
A jóég tudja, elvileg, elmondása szerint félt minket, mert ebből a pénzből nem tudnánk másik ingatlant venni hasonló körülmények között.
Csak hát nem néz utána az ingatlanáraknak, nem nézett meg egy települést sem, ahová szeretnénk menni, csak belemagyaráz.
Nem hajlandó aláírni semmit sem, pedig neki is kellene, ma mentünk volna az ügyvédhez, meghatalmazással az ő részéről.
biztos?
Azóta utánanyálaztam, van egy olyan passzus, hogy:
Ingatlan közös tulajdonjogának megszüntetésére irányuló bírósági kérelem.
"Ingatlan közös tulajdonjogának megszüntetésére irányuló bírósági kérelem."
Van ilyen, de ez inkább válópereknél szokott lenni a tudomásom szerint. Ügyvéddel beszélj.
Van ilyen örökség után is, közös cégnél, bárminél, ami közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!