Mennyit zsebel be egy ingatlanos munkatárs egy ingatlaneladás után?
A legnagyobb közvetítő 6%+áfát kér. Miután szerződést bontottam velük és nem voltam hajlandó új szerződést kötni, hetekig nem voltak hajlandóak levenni a lakásom hirdetését, a jelentkezőknek viszont az mondták, hogy elkelt a lakás. Ezekről van jó sok bizonyítékunk.
A kis irodák 2-3%-ot kérnek, sokkal emberibb, normálisabb módon állnak hozzá. A szerződés kisbetűs részeit el kell olvasni, a közvetítő mást mondott nekünk mint ami ott volt! Azonnal nem szabad aláírni, minimum egy napot kell kérni, végigolvasni, értelmezni, mert különben nagy bukta lehet. 1,5évig árulták, kamuztak az árakról, olyan jelölteket hoztak, akik más paraméterű lakást kerestek, vagyis kicsi volt az esély az eladásra. Szerződésbontás után, a lakásomat magam adtam el, 1.5 hónap alatt (abban benne volt a karácsony és újév is!), többért mint amennyiért ingatlanos hirdetés volt, jutalékkal együtt több mint 2mFt-ot nyertem (maga a jutalék volt több min 1mFt). Ingatlanosnak csak akkor adnám ki, ha egy távoli ingatlan kéne eladnom, ahova nem tudok mindennap elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!