Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A védettségi igazolvány...

A védettségi igazolvány érvényét fogja veszíteni, ha az illető nem megy 3. oltásra?

Figyelt kérdés

Technológiailag a dolog kivitelezhető, hiszen qr kóddal ellenőrizhető az érvényesség. Hozhat nyárig ilyen intézkedést a kormány?

Én arra gondolok, hogy 8 hónapnál régebben beadott 2. oltást követően érvényét fogja veszíteni az igazolvány.

Ti hogy látjátok?

2021. okt. 30. 18:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
Ausztriában lett ez ez az új 3g szabály. Két oltással,három hét múlva kapom a következőre elvileg jó vagyok. De ezek szerint itthon nem fogadjak el sehol,ha én kétszer be vagyok oltva? Mert itthon 3 kell?
2021. okt. 31. 12:58
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
Elfogadjak, ez elmeleti kerdes volt, ugyanis reklamozzak a 3.oltast,de egyelore semmi ilyenrol nem volt szo, hogy akinek 2 van es nem keri a 3.at,az oltatlannak minősül.. Ausztria melyik reszen dolgozol? Valamit nem ertek a 3g-vel kapcsolatosan es erintettek vagyunk benne
2021. okt. 31. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
96%
Izraelben már csak 3. oltással érvényes az igazolvány, valószínűleg valamikor itt is bevezetik hogy csak a 2.-al érvényes, később meg a 3.-al, 4.-el, 39.-el.
2021. okt. 31. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
88%
Nyaron mondtak, hogy aki nem vette fel a 2.at annak ervenytelenitik a kartyajat. Azzal mi lett, tud valaki valamit?
2021. okt. 31. 15:40
 15/21 anonim válasza:
100%
Semmi nem lett velük egyenlőre.
2021. nov. 1. 12:50
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Az van, hogy baromira sehol nincs qr-kód leolvasó a védettségihez. Ennél fontosabb, komolyabb, sürgősebb dolgoknak sem teremtették meg a technikai feltételeit két éven belül. Vagy soha. Az "új" fajta személyihez, ami "a TAJ-kártyát is helyettesíti majd az orvosnál", hol van már kártyaolvasó?

Ha harmadik oltáshoz akarják kötni a védettségit, előbb fognak kinyomni egy másmilyen színű kártyát mindenkinek, minthogy minden kisvendéglőbe juttatnának egy leolvasót.

2021. nov. 1. 13:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megy a vita, hogy 4-5 vagy 6 hónapig szóljon-e a védettségi.

Amúgy marhára elegem van, hogy kb ott vagyunk mint tavaly, a csapból is ez folyik. Otthon voltam fél évig, mindenhol maszkot hordtam, megvan a 2 oltásom, holnap kapom a 3-at, hagyjanak már normálisan élni. Jó, boltban, buszon elviselem a maszkot, de max ennyi.

2021. nov. 1. 13:04
 18/21 anonim ***** válasza:
16 tudtommal egy telefonos appon keresztül le lehet olvasni a qr-kódot, nem kell hozzá külön olvasó. De javítsatok ki ha ezen qr-kód esetén nem így van. Nekem sosem olvastak kártyát mert nincs is ezért nem tudom.
2021. nov. 1. 15:41
 19/21 anonim ***** válasza:
Így van. A QR-kódot kamerás eszközzel lehet beolvasni, az új személyi igazolványt meg kártyaolvasóval, mert azon chip van. A kártyaolvasó számítógéphez csatlakozik.
2021. nov. 1. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elnézést, nem sok helyen használtam, de tőlem mindig csak azt kérték, mutassam fel. Sőt nyár elején a strandon összevetették az adatait a személyimen lévőkkel. 😀 De senki nem olvasott qr kódot.
2021. nov. 1. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!