Mennétek újabb oltásra, ha lejárna a védettségi igazolvány?
Most csak azokat kérdezem, akik már voltak. Oltásellenesek, kérlek ne írjatok.
Izraelben a védettségi igazolvány érvényessége 6 hónap, ezután elkezd gyengülni az oltások hatása. Aki hosszabbítani akar, mennie kell újabb adagra. Lassan nálunk is eltelik ennyi idő az időseknél.
"Nem. Én meg pont csak azért oltattam magam, hogy legyen papírom. Szvsz, mégegyszer nem fogom."
És mi a különbség? Ha behozzák, hogy emlékeztető oltás kell mindenkinek mondjuk egy év múlva, akkor nem lesz papírod, ha nem oltatod be magad. Ha beolvassák látni fogják, hogy lejárt az oltás.
Semmiképpen sem. Azt is megbántam, hogy ezt beadattam, de kötelező volt. Az összes oltatlan ismerősöm egészséges maradt, míg akik oltakoztunk mind megbetegedtünk most. Aztán amikor megtudtam, hogy a kollégám 19 éves lánya belehalt az oltásba (az oltás utáni napon trombózist kapott, előtte tök egészséges volt), akkor megfogadtam, hogy belém többet ilyet nem nyomnak, még ha ki is rúgnak miatta.
Most lehet lepontozniuk a birkáknak.
Nem, azt mondanám, hogy átestem és vérvetellel igazolnám a védettségem...
Akkor veszek fel új oltást, ha erről lesz valami nemzetközi tudományos konszenzus és nem azért, mert egy plasztikkártya lejár. Főleg, hogy egy adott oltástól (moderna) nem lett bajom, így nincs az a pénz, amiért kipróbálhatják rajtam a a kínait, amit el sem fogadnak csomó helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!