El tették lábalol az örökséget egyik rokon amikor rá írták apámra mit lehet tenni ellene?
Szóval, készült egy végrendelet, amibe a "másik rokon" bele írt ezt azt, meghamisítva a végrendelkező akaratát és elvonta a maga részére az apjának járó örökséget. (ha jól értem)
Ebben az esetben a végrendeletet meg kell támadni polgári bíróságon. A megtámadó nyilatkozatban meg kell jelölni az érvénytelenség okát. Ebben az esetben ha egy kézzel írott végrendeletről beszélünk egyáltalán , akkor szakértő bevonásával kifog derülni, hogy a "másik rokon" beleírkálása a végrendeletbe nem egyezik az örökhagyó írásképével.
Jó lenne azt is tudni, hogy a végrendelet mennyire van ellátva garanciákkal , pl ügyvédnél készült, közjegyzőnél? sajátkezőleg vagy gépelt? Aláírták? Volt esetleg tanú, amikor készült- ha volt az bizonyíthatja is a valótlanságot. Ha köztudomású volt családi körben , hogy az elvont örökséget mindenáron az apának akarta adni az örökhagyó -akkor ez is könnyítheti a bizonyítást tanúkénti meghallgatás során. Szóval több részlet kéne a jogi megoldáshoz, én ennyit következtettem ki a leírtakból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!