Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » El tették lábalol az örökséget...

El tették lábalol az örökséget egyik rokon amikor rá írták apámra mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
Örökölt volna egyik rokonatol apám de másik rokon elvette és meghamisította mit lehet tenni ez ellen?
2021. okt. 30. 13:12
 1/9 A kérdező kommentje:
Úgy tudom akkor is jár köteles rész!
2021. okt. 30. 13:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastad amit leirtál? Érted is?
2021. okt. 30. 13:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Persze miért ne?
2021. okt. 30. 13:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudna èrdelmi választ adni?
2021. okt. 30. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudna valaki normális válaszokat adni?
2021. okt. 30. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted végrendelet-hamisítás történt, jelentsd fel okirat-hamisításért.
2021. okt. 30. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kit tettek el láb alól?
2021. okt. 30. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7: a magyar nyelvet.
2021. okt. 30. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Szóval, készült egy végrendelet, amibe a "másik rokon" bele írt ezt azt, meghamisítva a végrendelkező akaratát és elvonta a maga részére az apjának járó örökséget. (ha jól értem)

Ebben az esetben a végrendeletet meg kell támadni polgári bíróságon. A megtámadó nyilatkozatban meg kell jelölni az érvénytelenség okát. Ebben az esetben ha egy kézzel írott végrendeletről beszélünk egyáltalán , akkor szakértő bevonásával kifog derülni, hogy a "másik rokon" beleírkálása a végrendeletbe nem egyezik az örökhagyó írásképével.

Jó lenne azt is tudni, hogy a végrendelet mennyire van ellátva garanciákkal , pl ügyvédnél készült, közjegyzőnél? sajátkezőleg vagy gépelt? Aláírták? Volt esetleg tanú, amikor készült- ha volt az bizonyíthatja is a valótlanságot. Ha köztudomású volt családi körben , hogy az elvont örökséget mindenáron az apának akarta adni az örökhagyó -akkor ez is könnyítheti a bizonyítást tanúkénti meghallgatás során. Szóval több részlet kéne a jogi megoldáshoz, én ennyit következtettem ki a leírtakból.

2021. okt. 30. 23:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!