Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki elkapta a covidot...

Ha valaki elkapta a covidot és ez teszttel is beigazolódik,és emiatt megy táppénzre,akkor a munkáltató ezt megtudja/megtudhatja?

Figyelt kérdés
Elkaptam a koronát,és táppénzre mentem,a főnöknek és a kollégáknak azt mondtam sima influenza,hogy ha visszamegyek ne kezeljenek leprásként...A kérdés az,hogy a munkáltatók megtudhatják hogy mi miatt mentem el táppénzre?Illetőleg a covid miatt köteles-e az orvos írásban feltűntetni,hogy egy dolgozó covidos lett?

2021. okt. 27. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Látod, ez a baj, hogy itt tartunk... nem merünk sem tüsszenteni, sem orrot fújni, sem köhögni, sem torokfájni, mert kovid...
2021. okt. 27. 11:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyetértek.
2021. okt. 27. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
BMO kód alapján egyértelműen azonosítható, hogy Covidról volt szó. Nem mellesleg alacsonyabb is a táppénz Covid esetében.
2021. okt. 27. 11:17
 4/8 anonim ***** válasza:
20%
Még az is?! Miért alacsonyabb?
2021. okt. 27. 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Eltitkolod olyan emberek elől, akik elkaphatták tőled. Remek.

Miért kezelnének leprásként? Nálunk a cégnél már többen is voltak Covidosok a másfél év alatt. Egyedül azt néztük le miatta, aki majd egy hétig járt be tünetekkel, és már bent szóltak neki, hogy hé, haver nem Covidos vagy, nem kéne megnézetni?

2021. okt. 27. 11:27
 6/8 A kérdező kommentje:

3#

Erről nem hallottam,köszi a választ

2021. okt. 27. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hallottam róla. Mert ebben a formában nem igaz.

A betegállományról igazoláson nem szerepel a BNO a kód.

Viszont a betegállomány okaként a tipikus 8-as kód helyett 7-es szerepel, ha valakinél karantént rendelnek el.

Ilyenkor már a betegállomány első napjától táppénz jár, ami valóban lehet kevesebb (50 vagy 60 százalék, de összbruttó fizetés alapján számolva) , mint a munkáltató fizette 15 napos betegszabadság (70 százalék, de távolléti díj alapján számolva).

Szóval az eredeti kérdésre a válasz: ha az orvos karantént rendelt el, akkor meg fogja tudni a munkáltató, és kicsit kínos lesz, hogy hazudtál neki róla.

[link]

2021. okt. 27. 12:39
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

De azért a sok idióta lepontoz, pedig így van ahogy leírtam.

#3 vagyok.

2021. okt. 27. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!