Ha valaki elkapta a covidot és ez teszttel is beigazolódik,és emiatt megy táppénzre,akkor a munkáltató ezt megtudja/megtudhatja?
Eltitkolod olyan emberek elől, akik elkaphatták tőled. Remek.
Miért kezelnének leprásként? Nálunk a cégnél már többen is voltak Covidosok a másfél év alatt. Egyedül azt néztük le miatta, aki majd egy hétig járt be tünetekkel, és már bent szóltak neki, hogy hé, haver nem Covidos vagy, nem kéne megnézetni?
3#
Erről nem hallottam,köszi a választ
Én sem hallottam róla. Mert ebben a formában nem igaz.
A betegállományról igazoláson nem szerepel a BNO a kód.
Viszont a betegállomány okaként a tipikus 8-as kód helyett 7-es szerepel, ha valakinél karantént rendelnek el.
Ilyenkor már a betegállomány első napjától táppénz jár, ami valóban lehet kevesebb (50 vagy 60 százalék, de összbruttó fizetés alapján számolva) , mint a munkáltató fizette 15 napos betegszabadság (70 százalék, de távolléti díj alapján számolva).
Szóval az eredeti kérdésre a válasz: ha az orvos karantént rendelt el, akkor meg fogja tudni a munkáltató, és kicsit kínos lesz, hogy hazudtál neki róla.
De azért a sok idióta lepontoz, pedig így van ahogy leírtam.
#3 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!