A munkáltató értesül arról, ha egy munkavállaló családi állapota megvaltozik?
Egészen pontosan ha egy férfi megnősül és születnek gyerekek is.
Erről kell, hogy tudjon a cég könyvelője?
Nem értesül róla sehonnan (kivéve ha pl. gyerektartást kell vonni letiltással a bérből).
Az emberek általában szokták jelezni mert adókedvezményekre így jogosultak, ahogy gyerekek után járó szabdságra is.
A szabadság igen.
Az adókedvezményt nem tudom. Én egyedülállóként kapom, és nem hiszem, hogy amiatt, mert házas is voltam.
"Ki jogosult a családi adókedvezmény érvényesítésére?A gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult magánszemély, továbbá a jogosulttal közös háztartásban élő, családi pótlékra nem jogosult házastársa;a várandósság 91. napjától a kismama és a vele közös háztartásban élő házastársa;a családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek (személy);a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély." - HÁZASTÁRS... nem elég az élettársi viszony a cs.i adókedvezményhez. Pech. Hát mégiscsak attól lesz adójogilag apa, hogy házasok 🙄🤣👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!