Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem Németországban dolgozik, és válni akar. Egyéni munkavállalóként van kint, tehát minden jövedelmét onnan kapja. Ha válunk, mi az amire igényt tarthatok?
1. Ha külföldön él, akkor az azonos munkakörben Magyarországon dolgozók átlagbérét veszik alapul.
2. Amennyiben a gyerekek betöltötték a 18-at, attól kezdve nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, ami máshogy van szabályozva, a gyerek 25 éves koráig jár, amennyiben nappali tagozaton tanul.
3. A rokontartást nem köteles fizetni, ha ez a saját megélhetését veszélyezteti, illetve ha a gyerek érdemtelen rá.
4. Érdemtelennek többek közt akkor minösül a gyerek, ha nem megfelelöen végzi a tanulmányait, illetve saját hibájából nem tartja a tartásra kötelezettel a kapcsolatot.
A második vagyok:
NEM munkanélkülinek számít, ez tévedés, hanem az azonos magyaarországi munkakör átlagát veszik alapul.
A harmadik említett asszonytartást, amit nem igazán tudom, hogy honnan szedte, de az Magyarországon nem követelhetö, néhány egész különleges esettöl eltekintve (pl. tartós betegség)
első vagyok.
Személyes tapasztalatomról beszéltem, kár volt lepontozni. Nem igaz, hogy az átlagos magyarországi bért veszik figyelembe, mert ha a férj nem igazolja semmivel sem a keresetét, akkor nem vehetik a magyar fizetési átlagot, mert a férj mondhatja azt is, hogy kint Németországban 4 órában dolgozik, még a minimálbért sem éri el.
Kint meg magasabbak az árak.
Tudom mert jó magam is Angliában dolgozom, és bár én peren kívül havi 50 ezret fizettem 1 gyerek után, az asszonynak ez kevés volt, így beadta a válópert és gyerektartást követelt. Én berágtam, és kijelentettem, hogy továbbra sem vagyok hajlandó 50 ezernél többet fizetni. De ő pereskedni akart. A bíróság a magyarországi minimálbért vette számításba, mivel nem magyar cégnek dolgoztam, így a fizetésemhez semmi közük..
A bíróság havi 14.900 forintot állapított meg.(tavaly)
Csak megjegyzem, továbbra is havi 50 ezret fizetek a bírósági ítélet ellenére is, mert nem akarok a lányommal kicseszni.
Ha váltok, akkor arra tarthatsz igényt, ami a házasság alatt közösen szerzett jövedelem fele.
Nem kell aggódni, hogy nem tudod taníttatni a szorgalma ellenére a kisebbik gyerekedet, mert először is egy egyetemhez vagy egy főiskolához ész is szükséges, nem csak szorgalom - jobb helyeken -, másodszor nem kiskorú, hanem 18 éves! Menjen szépen ki apuka mellé Dojcsba, és itt (én is itt élek) az egyetem nem kerül szinte semmibe, a suli mellett dolgozhat és máris megvan a megélhetése.
Inkább azton aggódsz, hogy a gyerek ürügyén hogyna tudod a férjedet bosszúból megkopasztani, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!