Névváltoztatás csináltatok már ilyet? Lehetséges? Mennyi az ára? Mitkell tenni?

Nem apád nevéről iratkozol le. Egy rakat embert ugyanúgy hívnak, és semmi közük apádhoz. Nem csak 3 betűt lehet cserélni, viszont van pár megkötés. Pl. nem lehet idegenhanzású, régies írású...
Felveheted anyukád nevét és keresztnevet is változtathatsz.
Ezt a 3 betűs hülyeséget honnan szeded? Magyarországon élsz? Itt nincs ilyen.

Bármi lehet, ami megfelel pár szabálynak. Nem csak anyukád neve.
Pletykásak. És? A nevedet úgysem tudod eltitkolni.

50 ezer forint a név változtatás ára, 2018-ban annyi volt. Illetékbélyeggel kell fizetni,amit a postán lehet venni.
Nekem annyi volt.

"2021. január 1. napjától a névváltoztatási eljárásért egységesen – függetlenül attól, hogy korábban az ügyfélnek már engedélyezésre került névváltoztatás - 10 000 forint összegű igazgatási, szolgáltatási díjat kell fizetni. "
Ez alapján tényleg annyi..

Viszont furcsa,nem értem akkor mi került annyiba nekem.
Mondjuk többször változott a nevem,mivel nem magyar vagyok és a "pancserek" elírták születésemkor többször is.
Viszont az biztos hogy sok járkálással jár: tb,adókártya,diákigazolvány,lakcím,személyi,bizonyítványok,mindenből új kell.

"Mondjuk többször változott a nevem,"
AKkor ezért. AZ első 10 ezer, 5 éven belül a második már drága.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!