Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névváltoztatás csináltatok...

Névváltoztatás csináltatok már ilyet? Lehetséges? Mennyi az ára? Mitkell tenni?

Figyelt kérdés
Apámmal mikor anyamtol elvalt 5 eves voltam, jartam oda minden de ha oda mentem 12-13 evesen anyamat szapultak meg az anyai mamat, apukam es az apai mama atkoztak anyut amikor rajuk szoltam kidobtak engem is... szoval apukam neverol szeretnem le iratni magam. Hogyan kell ezt? Vezetek vagy keresztnevet valtoztassam meg? Ugyhallottam csak 3 betut lehet cserelni, a vezetek nevben, pl nekem apamnak egy nevunk van irok egy pelda nevet,, apam Kovács Laszlo, es en is Kovacs Laszlo vagyok, anyam Tamus Ilona, akkor felveszem a Tamus nevet es Tamus Laszlo leszek? Vagy ha a keresztnevet is megakarom valtoztatni akkor Tamus Arnold is lehetek vagycsak 3 betut valtoztathatok? Hogy lehet ezt? Mennyi az ara? 22/F vagyok.
2021. okt. 23. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem apád nevéről iratkozol le. Egy rakat embert ugyanúgy hívnak, és semmi közük apádhoz. Nem csak 3 betűt lehet cserélni, viszont van pár megkötés. Pl. nem lehet idegenhanzású, régies írású...

Felveheted anyukád nevét és keresztnevet is változtathatsz.

Ezt a 3 betűs hülyeséget honnan szeded? Magyarországon élsz? Itt nincs ilyen.

2021. okt. 23. 20:47
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
Ja, az ára olyan 10 ezer körül van. Anyakönyvi hivatalba menj be.
2021. okt. 23. 20:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Peldaul ha Kovacs Sandor a nevem akkor mi lehet az uj vezetek nevem? Anyam vezetek neve vagy mondjuk lehet bármi? Ahol lakom itt ismernek az onkormanyzati dolgozok jaszberenyben akkor hol csinaltassan nem akarom itt mert mindent kerdeznek tudnak mindent pletykasak nagyon
2021. okt. 23. 20:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehet, ami megfelel pár szabálynak. Nem csak anyukád neve.

Pletykásak. És? A nevedet úgysem tudod eltitkolni.

2021. okt. 23. 20:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Félek mert majd az egesz varos ezt pletykalja!
2021. okt. 23. 20:58
 6/12 anonim ***** válasza:

50 ezer forint a név változtatás ára, 2018-ban annyi volt. Illetékbélyeggel kell fizetni,amit a postán lehet venni.

Nekem annyi volt.

2021. okt. 23. 21:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem 10 ezer ft?
2021. okt. 23. 21:14
 8/12 anonim ***** válasza:

"2021. január 1. napjától a névváltoztatási eljárásért egységesen – függetlenül attól, hogy korábban az ügyfélnek már engedélyezésre került névváltoztatás - 10 000 forint összegű igazgatási, szolgáltatási díjat kell fizetni. "

Ez alapján tényleg annyi..

2021. okt. 23. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Viszont furcsa,nem értem akkor mi került annyiba nekem.

Mondjuk többször változott a nevem,mivel nem magyar vagyok és a "pancserek" elírták születésemkor többször is.

Viszont az biztos hogy sok járkálással jár: tb,adókártya,diákigazolvány,lakcím,személyi,bizonyítványok,mindenből új kell.

2021. okt. 23. 21:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk többször változott a nevem,"

AKkor ezért. AZ első 10 ezer, 5 éven belül a második már drága.

2021. okt. 23. 21:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!