De nekem most volt részem két hagyatékiban. Az önkorm kiküldte a levelet, hogy szedjük össze az örökség részét képező dolgokat, de az ingatlanokat már ők beírták, nem nekünk kellett.
Földhivatalban, de szerintem a hagyatéki ügyintéző hivatalból saját maga lekéri az elhunyt nevén lévő ingatlanokat.
Egy évekkel ezelőtti tulajdoni lap úgysem bizonyít semmi. Attól, hogy egy ingatlan 25 vagy akár 1 évvel ezelőtt az elhunyté volt, még nem biztos, hogy a halálakor is az övé volt.
Viszont amiatt érdemes összeszedni az ingatlanok adatait, amikről tudomásotok van, mert ha pontatlanok a földhivatali adatok (pl az egyik ingatlannál el van írva az elhunyt neve, vagy korábbi néven szerepel), akkor nem dobja ki a rendszer, és kimaradhat a hagyatékból, ha nem figyeltek oda, és nem szóltok.
2021. okt. 23. 14:32
4/7 anonim válasza:
Nekünk csak be kellett írni az ingatlan címét, az alapján az önkormányzat kérte le a tulajdoni lapot.
2021. okt. 23. 14:56
5/7 anonim válasza:
Földhivatal, magánszemélynek szerintem pénzbe kerül, de nem vagyok benne biztos. De fogtok az önkormányzattól kapni egy levelet, amiben fel kell tüntetnetek, ti miről tudtok (amennyire pontosan csak lehet). És mikor be kell menni az önkormányzathoz bevallást tenni, meg átnézni az elhunyt adatait, akkor meglehet azt is nézni, amit a hivatal lekért (mert hogy lekérik) a Földhivataltól. Innen fog tovább menni az ügy a közjegyzőhöz, az önkormányzat igazából csak összegyűjti nagyjából az adatokat.
2021. okt. 23. 15:08
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Voltak neki kárpótlás idején szerzett kisebb földjei, azokról nem igazán tudjuk, hol vannak meg mekkorák, de eszerint nem is nekünk kell ezt most kideríteni.
2021. okt. 23. 15:29
7/7 anonim válasza:
Önkormányzatnál a hagyatéki eljárás során kiderítik. Nem kötelező tudnod minden ingatlan vagyonáról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!