Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha bejelentek a rendőrségen...

Ha bejelentek a rendőrségen egy két hónappal ezelőtti nemi erőszakot, amiről senkinek nem beszéltem és nem volt szemtanúja, számíthatok bármilyen következményre, vagy nem foglalkoznak vele?

Figyelt kérdés
Nyilván a másik fél tagadni fogja.

2021. okt. 19. 14:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amíg egy bűncselekmény newm évült el, addig feljelentés is tehető az adott bűnügyben.

A te esetedben a dolognak annyiban van kockázata, hogy a feljelentéssel mást automatikusan meg fogsz vádolni, egy súlyos bcs elkvetésével.

Na most, egy ilyen bűnesetben négy féle igazság létezik.

Az egyik az objektív, ami maga a történés.

A másik a sértett által megélt és előadott igazság.

A harmadik az elkövető által előadott igazság.

A negyedik pedig a bíró fejében az ügyről kialakuló igazság.

A baj az, hogy ha te ezt az erőszakot nem tudod hitelt érdemlően igazolni, bizonyítani, akkor hamis vád címén eljárás indulhat ellened.

Tekintve, hogy elmúlt két hónap, bizonyíték /látlelet, hang- vagy képfelvétel, tanú, stb./ pedig valószinűleg nincs, de magát a pontos történést is elég nehéz lenne már időbelileg behatárolni, így annak esélye, hogy eredménnyel járj, a tettes pedig büntetést kapjon, elég csekély, de a legjobb az lenne, ha a rendőrségen valakivel megbeszélnéd ezt az ügyet és az ő útmutatásai szerint járnál el.

2021. okt. 20. 02:26
 12/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem feljelenteni kell,hanem nehany baratod eljatssza vele ugyanezt.
2021. okt. 20. 02:38
 13/13 anonim válasza:
93%
Én ugyanígy vagyok egy júniusi üggyel... Alvás közben támadt rám. Nem tettem feljelentést, mert ismerős volt és nem akartam bajt a családjának. Azóta sokszor gondolok rá, hogy kellett volna, de 5 hónappal később már semmi nyoma, így meg nem lehet jól kijönni a dologból. Teljesen felesleges... :(
2021. okt. 20. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!