Adathalászok küldtek fizetési felszólítást. Hol tudom jelenteni? Van olyan szervezet, ami ezzel foglalkozik?
Ha magyar adathalász weboldalra mutató link van benne, jelentheted az NMHH-nak:
* [link] - a bejelentési típusoknál válaszd az "VIII. Adathalász honlapok, vírusokkal, kém- és féregprogramokkal fertőzött tartalmak" lehetőséget
Jelentheted a Google-nak is:
* [link]
illetve a Bing-nek:
* [link] - itt a "Tell us about your concern." résznél a "Malicious pages (phishing, malware)" lehetőséget válaszd
így a keresőkből is kikerülhet.
Weboldal esetén az adathalász weboldalhoz tartozó IP-címből kideríthető az IP-címet - illetve IP-címtartományt - birtokló szolgáltató - annak is jelezhető (így az adathalász weboldal elérhetőségét felfüggesztheti a tárhely-szolgáltató).
Nekem a GLS és a Posta nevében küldtek, hogy megjött a csomag, de visszavitték. Mivel tényleg várok rendeléseket, nem csak az Emailt nyitottam meg, de a linkeket is.
Felhívtam a GLSest és ők mondták, hogy ezek adathalászok.
Most mit csináljak? Cseréljek ki minden jelszót?
Az Eset nem talált semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!