Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mayer család: kik ők? Mivel...

Mayer család: kik ők? Mivel foglalkoznak, hogyan, miből élnek? Melyek az életmódjuk következményei? Egy magyar nábob!

Figyelt kérdés

2021. máj. 16. 14:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Könyv: [link]

Film: [link]

Tartalom: [link]

Azért az egyiket válaszd már ki és ne nekünk kelljen megcsinálni a házidat.

2021. máj. 16. 14:39
 2/2 Uhuka65 válasza:

Mayerék Pozsonyban élnek, a családfőnek öt lánya született feleségétől. A tutyimutyi Mayer nem veszi észre, hogy a városban mindenki rajta gúnyolódik. Lányai a saját házában találkoznak udvarlóikkal, szeretőikkel, kiket gyakran cserélgetnek.

Mayer nővére, Teréz az, aki megpróbálja rendezni a kialakult, már-már feltarthatatlan állapotot a házban. Megfizeti testvére adósságait, majd a lányokat és sógornőjét megpróbálja szép szavakkal, kissé agilis módon munkára fogni. Persze Mayerné és a többi hölgy sem állja sokáig a sarat, életmódjuk ugyanott folytatódik ahol korábban abbamarad. Például Mayer Matild színésznőnek tanul, de csak egy férfi szeretője lesz. Míg tart a parti, addig a házhoz is pénz áll, van miből költeniük.

Mayer csak sokára döbben rá, mi történik házában. Összeveszik Matilddal is, majd bánatában elmegy Pozsonyból. Valószínűleg öngyilkosságot követ el, belefullad a Dunába.

Legkisebb lányát, a még romlatlan, erkölcsös Mayer Fannyt a nagynénje, Teréz veszi magához.

OFF: Én olvastam a regényt, fejezetekre bontott olvasónaplót írtam belőle. Nem bántam meg, mert így legépelve, kinyomtatva, spiráloztatva nem kellett sokat kutakodnom, hogy tudjak segíteni.

tegnapelőtt 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!