Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előírhatja-e kötelező jellegge...

Előírhatja-e kötelező jelleggel a maszkviselést jelenleg egy üzlet?

Figyelt kérdés

Jelenleg (2021.10.17.) a törvény szerint nem közelező az üzletekben a maszkviselés, de aki akarja, az nyugodtan hordhatja. Viszont azt látom, hogy több helyen is ki van írva üzletekben, irodákban, hogy a maszk viselése kötelező. Ez törvényes?

Mert akkor ezen az alapon azt is kiírjhatná bárki, hogy az üzletben kötelező a csador viselése, vagy az üzletben csak meztelenül lehet tartózkodni, esetleg az üzletbe cigányok nem léphetnek be. Ha valaki ennyire retteg, akkor az zárja be a boltját, oltassa be magát ami megvédi, de egy közforgalom számára nyitva álló üzletbe olyankor, amikor nem kötelező sehol sem a maszk, arra kötelezni a vevőket, nem hinném hogy szabályos. Vagy valami alapján mégis az? Ha igen, akkor mi alapján?

2021. okt. 17. 10:05
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
#13: De a maszk nem csökkenti, hanem növeli a megbetegedés esélyét. Tehát ilyen rendelkezés pont ellentétes hatású.
2021. okt. 17. 11:58
 22/29 anonim ***** válasza:
27%

"De nem definiálja, hogy mi minősül közerkölcsbe ütközőnek. Ki dönti ezt el? A rendőr?"

Igen. Vagy a közteres, ők is szabhatnak ki ilyen esetben helyszíni bírságot.

2021. okt. 17. 12:01
 23/29 anonim ***** válasza:
22%

"De mi a helyzet egy nudistával pl., aki nem a nemi vágya felkeltése miatt akar meztelen lenni az utcán, hanem mert ő egyszerűen így érzi jól, kényelmesen magát."

Próbáld ki. Élvezettel melengetnek majd meg a cellatársak.

2021. okt. 17. 12:20
 24/29 A kérdező kommentje:
Ezt a meztelenség témát csak példaként mondtam, annak a maszkfetisiszta idiótának, aki szerint egyeseknek lerohadna az arca a maszktól. Nem ez a kérdés lényege!
2021. okt. 17. 12:25
 25/29 krwkco ***** válasza:
65%

"De a maszk nem csökkenti, hanem növeli a megbetegedés esélyét. Tehát ilyen rendelkezés pont ellentétes hatású."

Ez ostobaság, de erről egy külön vitát kellene nyitni a többi ezer mellé.

A kérdésed az volt, hogy mi a jogi alap. Megírtam. A válaszomban az is benne van, hogy a "megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg."

Ha Te úgy gondolod, hogy a maszk-nemviselés a biztonságos, akkor a SAJÁT ÜZLETED-ben nem teszed kötelezővé a maszkot és kész.

2021. okt. 17. 13:42
 26/29 anonim ***** válasza:
84%
Én is ezen csodálkoztam mikor pár hete Ausztriában vásároltam, egyes boltok ajtajára ki volt írva, hogy belépés csak ffp2-es maszkban, míg a legtöbb boltban nem kellett maszk. Nem értettem én sem, hogy lehet ez. Mindenesetre azokba a boltokba nem mentem be.
2021. okt. 19. 08:39
 27/29 anonim ***** válasza:
36%
Ausztriában élek és itt a buszon is kötelező az FFP2-es maszk. Mindenki hordja is. Nincs ilyen hiszti.
2021. okt. 19. 12:19
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

De ez magyarisztán tele önző IQ nuku barommal. Miert csodálkozol?

2021. okt. 19. 17:59
 29/29 anonim ***** válasza:
75%

A maszkot a bolt/ület stb tulajdonosa kérheti. Az ő tulajdona a helyiség. (Kb ugyan az, mint amikor megkered a vendegeidet,

hogy vegyek le a sáros cipojuket az ajtóban.) Legfeljebb nem mész be ha nem tetszik a rendszer. Ő meg bevállalja hogy elesik attól a pénztől vagy a társasagodtol.

Nincsenek jogaid. Nincs jogod bemenni a lakásába ha úgy döntesz nem veszed le a cipod, mert a tulajdonosnak nem tetszik, hogy koszos. Kb ugyan az. És majdnem minden magánkézben van.

Majd ha hoznak rá törvényeket, akkor feljelentheted. Addig megszoksz vagy megszöksz. Ennyi.

2021. okt. 19. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!