Mi értelme annak, hogy az éttermek, kávézók teraszán lehet ücsörögni a tömegben maszk nélkül, de a kihalt mellékutcákon egyedül sétálva továbbra is kötelező a maszkviselés?
Ez most komolyan így lesz?
És ha sport céllal sétálok egyedül, meg még a védettségi kártyámat is megmutatom a rendőrnek, hogy be vagyok oltva, akkor is megbüntethet?
Akkor most döntsük el. Kezdeni akarjuk a nyitást. Szerintem a többség szerint igen.
Oké. Akkor egy teraszos eszem- iszom hogyan lehetséges? Talán maszkban? Hát úgy nehéz...
Ez nem zárt térben van, gondolom a megfelelő távolságtartás is megoldható lesz.
2.
Na de akkor mellé miért nem oldják fel az utcás témát?
Bazz, most jöttem az egyes villamossal, szarásig van emberrel.
Gondolkozz már!
Nem valószínű hogy május végéig fenn marad.
Azért írták úgy hogy visszavonásig, mert beoltottsághoz kötik a lazítást és hogy ne kelljen hetente hosszabbítani.
Az éttermek terasza egy jól behatárolható terület. A "kihalt utca" pedig eléggé szabadon értelmezhető dolog.
Mellesleg továbbra is megkérdőjelezem, hogy volt már büntetés értelmes emberi hozzáállás mellett a valóban kihalt utcán nem viselt maszkért (nos: rendőr+te az már nem kihalt utca).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!