Mi értelme annak, hogy az éttermek, kávézók teraszán lehet ücsörögni a tömegben maszk nélkül, de a kihalt mellékutcákon egyedül sétálva továbbra is kötelező a maszkviselés?
Ez most komolyan így lesz?
És ha sport céllal sétálok egyedül, meg még a védettségi kártyámat is megmutatom a rendőrnek, hogy be vagyok oltva, akkor is megbüntethet?
2# es vagyok
3#-as a 10# es leírta a véleményem.
Ne akard összemosni a két dolgot, a tömegközlekedés más tészta.
Horgászni sem maszkban szoktam.
A villamos egyértelmű, az zárt tér.
De a terasz a közterületen van. És zsúfoltabb, mint a legtöbb utca, főleg ha mindenki ki van éhezve rá, hosszabb ideig tartózkodnak ott az emberek, a távolságot se biztos, hogy lehet tartani...
Kérdező
Mi a lényege a maszkviselésnek? Az, hogy aki esetleg fertőzött, az ne juttasson tüsszögéssel, köhögéssel vagy más módon vírusokat oda, ahol a következő ember azonnal megjelenik és megfertőződhet vele.
Ha az utcán mászkálsz akkor van esély arra - még ha kevés is - hogy aki előtted éppen ott ment az vírust engedett épp a levegőbe amit te nem látsz de belélegzel és megfertőződsz. Kicsi az esélye, de itt a fertőzés esélyének CSÖKKENTÉSE a lényeg és ha erre jó a maszkhasználat - márpedig jó, ezért hordják 40 éve az orvosok műtét közben - akkor ezt most meg kell tenni.
A teraszon kávézni, sört inni vagy kajálni nem lehet maszkban. Pont. Azt, hogy egy teraszon emberek ülnek maszk nélkül azt te látod. El tudod dönteni hogy a közelükbe mész-e vagy sem. ha félsz attól, hogy a teraszon ülők megfertőznének azzal, hogy nem viselnek az utcán maszkot, akkor elkerülöd őket, mert ezt meg tudod tenni - ellentétben az utcán járó többi emberrel.
Valahol el kell kezdeni a nyitást végre. Valamit kell már tenni hogy a vendéglátás, turizmus beindulhasson, még ha korlátozottan is. Növeli ez a kockázatot? Igen. de úgy, hogy te el tudod dönteni hogy vállalod-e a plusz kockázatot vagy sem. Mert aki egy teraszon evett, ivott és esetleg ott megfertőződött, az utána maszkot kell hordjon amikor az utcán veled együtt közlekedik, vagyis az ő kockázat vállalása téged nem fog veszélyeztetni.
#16 Mert akkor még nem volt ennyi fertőzött és vele nem volt ekkora esély arra hogy megfertőződjenek az emberek az utcán.
A járvány azzal kezdődött hogy más országok után nálunk is megjelent 1 azaz egy fertőzött. Aztán szépen lett belőle egyre több és ahogy egyre több volt a fertőzöttek száma, úgy kellett egyre több intézkedést hozni.
Ahogyan a fordítottja is történik, amikor csökken a fertőzöttek száma - vele csökken a megfertőződés kockázata is - úgy lehet majd vissza is vonni ezeket a korlátozásokat. Mint most a teraszok esetében.
#14 szinte senki nem szokott szembe jönni, direkt olyan útvonalon sétálok, ahol alig van ember.
#15 ez mondjuk jogos.
Épp most hallottam, hogy Szlovákiában már nem kell közterületen maszkot viselni, ha 5 méteres körzetben nincs ember. Betarthatatlan szabály, mert senki nem jár 5 méteres colstokkal a kezében, de vmi ésszerű szabályt lehetne hozni. Korábban csak a megállókban, iskolák előtt, és bizonyos területeken volt kötelező a maszkviselés, vmi ilyesmire jó lenne, ha enyhítenék a szabályt hamarosan.
#18 Fogják enyhíteni hamarosan, mert jön a jó idő és a járvány számai is javulni fognak.
ha tippelni kellene akkor azt mondanám, hogy HA nyitják az iskolákat május 10-én akkor vagy azzal egy időben, vagy 1 héttel később lesz ilyen enyhítés is. Lehet hogy megvárják, hogy okoz-e növekedést az iskolanyitás a fertőzöttségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!