Miért nincs annak semmi következménye az USA-ban, ha egy nő bizonythatóan hazudik a bíróságon?
Azért írtam nőt, mert ez leginkább a szexuális zaklatásokkal, megerőszakolásokkal stb kapcsolatos.
Sok olyan esetet olvastam, hogy a nő megvádolta a férfit szexuális zaklatással, vagy megerőszakolással mindezt úgy hogy bizonyítani sem tudta, nem is lehetett, emiatt a férfit kirúgták a munkahelyéről, sokszor meg is hurcolták, aztán a nő később beismerte a bíróság előtt, hogy hazudott, hogy kitalálta az egészet.
A férfi élete romokban, a nő meg szabadon elmehetett.
Ilyen esetekben miért van az, hogy a hazugságot ennyire elnézik?
Én Ausztriában élek, itt a hamis tanúskodást akár börtönnel is büntetik!
Nem a nők ellen akarom ezt kiélezni, de ha büntetlen hamis tanúskodásról olvasok, akkor 99%-ban ilyen esetek jönnek elő.
Igazából pont ilyesmi nem történhet meg az USA jogrendjében, nagyon komolyan veszik az adott szót a bíróság előtt, cégvezetőknek meg se kell jelenni, elég egy aláírt papírt beküldeniük, hogy ez és ez a véleményük. Mert ha kiderül, hogy bármi valótlant állítottak, kb azonnal vesztették az ügyet.
Szóval ez valami félreértelmezése, félreértése egy sztorinak, esetleg valami újságíró tudatos csúsztatása, egyértelmű hazugság.
Amiről te beszélsz, az nem hamis tanúzás, hanem hamis vád.
Sehol nem lehet következmények nélkül hamisan vádolni másokat.
Az USA annyiban más, hogy egyes bcs-k esetén a sértett és a terhelt megegyezhet peren kívül, míg nálunk pl. ilyet nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!