Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lát a NAV? Mihez van joga?

Mit lát a NAV? Mihez van joga?

Figyelt kérdés
Bankszámlán lévő pénzt megnézheti, ha eljárás van egy magánszemély ellen? Részvényeket amit egy brókeren keresztül vettem?
2021. szept. 11. 18:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ügyvédem szerint semmit nem lát...szóval be lehet mondani bármit. Én ezt kétlem
2021. szept. 11. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Mindent látnak ès mindenhez joguk van, ès ez így van rendjèn.
2021. szept. 11. 19:35
 3/11 árokpart ***** válasza:
31%
A bankot kellene megkérdezned, hogy meddig terjed ki a banktitok.
2021. szept. 11. 19:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket mind látja. Ha a részvényen keresel, automatikusan megy a NAV-hoz és már eleve benne van az eszja rendszerben.
2021. szept. 11. 20:10
 5/11 A kérdező kommentje:
2es ezt alá tudnád támasztani jogszabállyal vagy csak ide böfögtél valamit? Ügyvéd mondta, de nekem is gyanus, azt mondta, hogy amit bevallás útján adtam be azt láthatják másra nincs joguk.
2021. szept. 11. 20:10
 6/11 A kérdező kommentje:
4es amit otp vel vettem részvényt az tényleg benne volt eszjaban de amit brókerrel az nem
2021. szept. 11. 20:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Alapesetben a bankszámlát nem látja, de ha eljárást indít, akkor a NAV bűnügyi főosztályának már jogában áll lekérni ezen adatokat és le is kéri. A részvényeken keletkező nyereséget meg eleve be kell vallanod, tehát tudni fogják hogy van részvényed. Egyébként ezt már megteszi helyetted a brókerház.
2021. szept. 11. 21:11
 8/11 anonim ***** válasza:
#6: Akkor könnyen lehet, hogy a brókered átvert, mert a kellert megkerülni nem lehet, vagy ha valaki megkerüli, akkor az azt jelenti hogy nincs részvényed. De hát így van ez, ebül szerzett pénz ebül is vész el.
2021. szept. 11. 21:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Tbsz számlám van. De nem is ez a lényeg, szerintem keresek egy másik ügyvédet mert akkor full hülyeséget mondott...éreztem én.
2021. szept. 11. 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen "eljárás"-ról van szó. Ha sima ügymenetről valamihez, akkor alapesetben nem, de ha például adócsalási ügyről, akkor pont annyit lát, mint a rendőrség, tehát ha tudja hogy hol kell keresni, akkor lekérheti. De ha a kajmán szigeteken van bankszámlád, akkor alapesetben ekkor sem fog tudni róla, mert olyan rendszerük nincs, hogy hol van XY-nak számlája a világban. Az EU-sokat és a Svájciakat viszont most már kiadják.
2021. szept. 11. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!