Végrehajtás - egyszerű magánemberként mihez van jogom az adós fél vagyoni helyzetének megismerésében?
teljesen agyrém a helyzet, fél éve megy a cirkusz, a bíróság engem kötelez a pontos lefoglalható vagyon megjelölésére (pl autó rendszáma, lakás, bármi), de adatvédelemre hivatkozva egyik hivatal se ad ki semmit.
mit lehet tenni? és megint felszólítottak, ha nem adom meg pontosan, mit és hol lehet lefoglalni az adóstól, akkor megszüntetik a végrehajtási eljárást.
(jogerősen megítélt, csalási ügyből származó tartozása az illetőnek, csak éppen Magyarországon semmi nincs a nevén elvileg, vagyis pont ezt kellene megtudni, na de képtelenségnek tűnik ... mivel rutinos csaló, hiába éli az életét itt, mindene Angliában van bejegyezve. na de én meg látom, hogy közben luxuslakás, luxusuató stb, ... na de mihez van jogom elvileg megtudni? vagy a bíróság miért kér eleve lehetetlent tőlem? csak a neve és születési ideje ismert, semmi más, még állandó lakcíme sincs, hiába él itt 360 napot)
van ötlete jogásznak vagy aki ért ehhez a területzhez? ilyenkor mit lehet tenni?
"egyszerű magánemberként mihez van jogom az adós fél vagyoni helyzetének megismerésében?"
Semmihez.
fergeteges válasz, köszönöm.
na azért ez nem így van, létezik adatigénylés is, csak kicsit árnyaltabban léettem volna kíváncsi rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!