Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Börtönbe kerülhetnek azok a...

Börtönbe kerülhetnek azok a diákok,akik szekálták Baktalórántházán az osztálytársukat aki emiatt öngyilkos lett?

Figyelt kérdés
Lehetett róla olvasni hogy kedd hajnalban öngyilkos lett egy 16 éves fiú Vaján,akit szekáltak meg csúfoltak az osztálytársai.Börtönbe fognak kerülni a zaklató osztálytársak?Az osztályfőnököt és az igazgatót is előveszik?Megkapja mindenki a büntetését aki miatt ez megtörtént?

2021. szept. 10. 15:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
86%
Ki állította be rossznak? Én a döntésére írtam, hogy rossz volt. Vagy szerinted jól döntött és helyesen cselekedett azzal, hogy öngyilkos lett?
2021. szept. 19. 13:18
 62/85 anonim ***** válasza:
78%

Én sehol nem írtam olyat, hogy az öngyilkosság jó döntés. De nehogy már ő legyen a hibás meg a gyenge, hogy nem bírta a folyamatos szekálást. Senki nem segített neki. Bezzeg a temetésen hányan összegyűltek sírdogálni. Nem most kéne! Felesleges ez a színjáték a kedves osztálytársak részéről is. Gondolom egy két hét és eszükben sem lesz a dolog. Max kifognak maguknak egy újabb embert.

"A többi diákot meg miért kéne elítélni? Ennyi erőből ha azzal jön haza a Gyereked, hogy a suliban szekálták, meg köpőcsővel lövöldözték, akkor egyből menni kell a bíróságra és elítélni azokat a gyerekeket?"

Nem egy köpőcsövezésről van itt szó, ha nem tűnt volna fel. Meghalt valaki miattuk. És ennek semmi következménye.

2021. szept. 19. 13:27
 63/85 anonim ***** válasza:
18%

Miért? Akkor mi volt? Köpőcsövezést csak példának írtam.

De ha 100 szekálásból egynél lesz öngyilkosság, akkor a többi 99 esetben is el kell ítélni a szekálókat? Te börtönbe vetnéd a Gyereked szekálóit?

Nem az volt a céljuk, hogy meghaljon, nem öngyilkosságra buzdították fel, szimplán Ő egy gyengébb természetű volt és nem bírta ezt a súlyt. Ennyi. Basszus... miért félünk kimondani manapság a dolgokat és nevén nevezni azokat?

Gyenge volt. Ennyi. Te miért nem lettél öngyilkos? Én miért nem lettem öngyilkos? Előző hozzászólók miért nem lettek öngyilkosak? A többi osztály és iskolatársam miért nem lett öngyilkos? Talán Minket kevésbé szekáltak? Kevésbé vertek meg? Nem. Mi erősebbek voltunk. Jobban tudtunk tűrni. Ő gyengébb volt, nem bírta. Kibukott.

Ha Én kinyomok fekve 80 kilót, de Te csak 40 kilót tudsz, akkor Te gyengébb vagy. Ezen mit kell fennakadni?

Az Élet is sokszor megterhel és súlyokat aggat Rád. Van aki bírja, van aki összerogyik, de hozzáedződik és elfogja bírni, de van aki belerogyik, és nem tesz ellene semmit. Nem kezd el lejárni a konditerembe, vagy otthon fekvőtámaszozni, edzeni, hogy elbírja a súlyt. Beletörődik, hogy gyenge és elbukik. Bocsánat, ha kicsit szélsőségesen fogalmazok, de azért remélem érthető amit próbálok magyarázni.

Ha gyengék vagyunk, edzeni kell, vagy nem más, ajkunkba harapva tűrni az Élet súlyát. De kiszállni a játékból az nem megoldás. Ő ezzel a döntésével, hogy kiszállt és könnyebbnek érezte eldobni az Életét, mint mondjuk a sarkára állni és benyelni pár pofont, rossz döntést hozott, az egyik legrosszabbat.

Nem lehet az Életet összemérni több ezer pofonnal, meg köpőcsövezéssel. Még ha 100 éven át is pofoznak minden nap, akkor is az Élet értékesebb. De ez az Én véleményem. (( Jelzem Nekem is fordultak meg már hasonló gondolatok a fejemben, bár teljesen más miatt. ))

De ennyi erőből lettek öngyilkosak Mások mondjuk az egyetemi vizsgák stressze miatt is. Akkor most ítéljük el börtönre az összes tanárt, mert túl sokat várnak el a diákjaiktól?

Meg mi alapján ítélnénk el a piszkálókat? Mondjuk van két eset. Az egyik esetben minden nap pofozzák, leköpik, megalázzák a gyereket, de az nem lesz öngyilkos, a másik esetnél meg csúfolják csak szóban a gyereket és az öngyilkos lesz. Akkor akik csak szóban csúfolódtak azok kapjanak börtönt, csak mert az akit csúfoltak öngyilkos lett, de akik meg tettlegességig fajultak, azok meg ne menjenek börtönbe, mert nem lett öngyilkos a gyerek?

2021. szept. 19. 14:04
 64/85 anonim ***** válasza:
88%

Azért nem lettél öngyilkos, mert nem szűkült be teljesen a tudatod.

Nem gyengeség, hanem beszűkült állapot.

Bárki kerülhet ilyen helyzetbe.

2021. szept. 19. 14:25
 65/85 anonim ***** válasza:
16%

A beszűkült tudatállapot az inkább akkor van amikor kiégsz, vesztes vagy, nem érdekel semmi és nem látod az Élet értelmét, semmi nem érdekel és teljesen üres vagy, depressziós és magányos, de közben nem is akarsz emberek közelében lenni, és ettől a mindent értelmetlennek érző beszűkült tudatállapottól leszel inkább öngyilkos, mert az sem érdekel.

Ő szimplán csak gyenge volt és nem bírta elviselni a szekálást.

Vagy szerinted Ő erős és bátor volt, hogy inkább a halált választotta?

De ha szerinted az az Ember nem gyenge, aki inkább a halálba menekül, mert nem bírja a szekálást, akkor ki a gyenge?

Az Én értelmezésemben az erős az szembenéz az ellenségeivel, állja a sarat, ami ennek az ellenkezője, az az erős ellenkezője, vagyis gyenge. Ezzel nem sérteni akarom Őt, hanem egy tényt írok le.

2021. szept. 19. 16:19
 66/85 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de láthatóan nem értesz ehhez.
2021. szept. 19. 16:28
 67/85 anonim ***** válasza:
20%

Azért nem értek ehhez, mert nem értek Veled egyet?

De akkor írd meg, hogy szerinted ki a gyenge, ha nem az az Ember, aki nem bírja elviselni az iskolai zaklatást, és inkább megöli Magát. Erősnek ezt semmiképpen sem tartom. És igen, bárki lehet beszűkült tudatállapotban, egy erős Ember is, csak éppen a gyenge pillanatában.

Hány Ember veszítette el a karjait-lábait, vált egész Életére ronccsá, savval öntötték le a gyönyörű nő arcát, vagy a csimpánz tépte le a másik arcát. Nem lettek öngyilkosak, mert erősek voltak. Más meg aki egy iskolai zaklatás miatt öngyilkos lesz, mert annyit nem bír elviselni, az gyenge. Ha valamit, akkor ezt magyarázd meg! Aki túlteszi Magát ilyen megpróbáltatásokon, azokra Mindenki egyöntetűen aggatja rá az erős jelzőt, nem? Szerinted azok az Emberek nem voltak erősek, hogy bírták Magukban tartani az erőt az Életbe kapaszkodáshoz? Ha erre igen a válaszod, akkor ez a Gyerek pont az ellenkezőjét tette, vagyis rá az erős ellenkezője illik. De javíts ki kérlek, ha tévedek, vagy nem értesz egyet ezzel a példámmal!

2021. szept. 19. 16:42
 68/85 anonim ***** válasza:
83%
2021. szept. 19. 16:59
 69/85 anonim ***** válasza:
83%
Jól van. Legyen így. De ez a gyengeséget akkor sem zárja ki. Szerinted egy iskolában a szekálók nem pont mindig a leggyengébbre mennek rá? Szerinted a szekálók az erőseket vagy gyengéket spécézik ki Maguknak?
2021. szept. 19. 17:02
 70/85 anonim ***** válasza:
100%
69 ez összetettebb. Nem precíz pontossággal mindig a legkevesebb cm/kg os gyereket pécézik ki hanem vannak egyéb szempontok is amit az aljadékok figyelnek: van e bátyja, unokatestvére stb a suliban akitől pluszban kell tartani?valakinek a valakije-e( pl polgármester/ igazgató-e a szomszédja)? Szülei be-bemennek -e elég erélyesen az iskolába? Tehát céltábla lehet valaki úgy is hogy amúgy nem egy nyámnyila valaki hanem hoz egy tisztes középmezőnyt kiállásban ... mert ha nem tud egymaga kiütni 6-7 hangadót akkor pokollá válik az élete.
2021. szept. 19. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!