Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lakás öröklésnél ilyet írhatunk?

Lakás öröklésnél ilyet írhatunk?

Figyelt kérdés

Édesanyám az örökös, de mivel nem kéri ránk, azaz a gyerekeire szállna a lakás, szántó, erdő stb.

Mivelhogy mi vagyunk többen felnőtt gyermekei egy dokumentumban lemondhatunk róla édesanyámmal egyszerre vagy külön külön kell mindannyiunknak?

És ha igen, ezt hogyan szokták kivitelezni?

Köszönöm a válaszokat

2021. aug. 19. 17:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%

9: lol, ne szinezd a hülyeséget.

"Míg a lemondási szerződés keretében lehetséges, hogy valaki javára mondjon le, az örökség visszautasításnál már nem dönthet erről, hiszen a visszautasítással kizárja magát az örökösödési rendből."

2021. aug. 20. 13:37
 12/13 anonim ***** válasza:

11

Hát hol írtam én olyat, hogy valaki konkrét személy javára utasítaná vissza az örökséget?? Idéznéd azt a részt?

Én azt írtam, ami a valóság, hogy ha visszautasítja (természetesen csak a saját nevében tehet ilyet), akkor a törvényes örökösödés rendje szerint az örökösödési sorban következő személyek lépnek a helyébe. Ha ők se kérik az örökséget, akkor nekik is vissza kell utasítani (akár írásban, akár szóban, a hagyatéki tárgyaláson), különben a nevükre fogják írni, ha akarják, ha nem.

Idézetet keresni én is tudok, sőt még meg is tudom jelölni, hogy honnan idéztem:

"A visszautasítás – a lemondáshoz hasonlóan – csak a visszautasító személyre vonatkozik, a leszármazók kiesését nem vonja maga után."

[link]

2021. aug. 20. 17:08
 13/13 anonim ***** válasza:
39%

"akkor a törvényes örökösödés rendje szerint az örökösödési sorban következő személyek lépnek a helyébe."

Nem ilyen egyszerű történet ez.

Azt még most sem tudjuk, hogy milyen úton vált örökössé a kérdező édesanyja.

Eleve, ha az örökös végrendeleti és ő visszautasítja az örökséget, az még viccből sem fog továbbszállni az ő leszármazottaira, vagy felmenőire, oldalági rokonaira, hanem visszakerül a törvényes öröklési rendbe.

2021. aug. 20. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!