Hogyan van az öröklésnél, én házastársként nem jelezhetem az öröklési eljárás során, hogy mennyivel (anyagilag) támogattuk a párom egykori családját?
Félek, hogy támogatunk, támogatunk de az öröklésnél ezt a párom nem tudja vagy nem fogja érvényesíteni tehát: tulajdonképp meglopom/meglopjuk/meglopják a gyermekemet. Egyenes ági öröklésnél ilyen esetekben a házas félnek nem lehet jelezni ezt a közjegyzőnél?
Köszönöm ha szakember is válaszol, vagy aki hasonlót élt már meg.
Mit értesz támogatás alatt? Gyerektartást, vagy mit?
Amúgy simán lehet végrendeletet írni.
Kérdező, picit világosabban leírhatnád, hogy mi a konkrét eset.
Öröklésről akkor beszélünk, ha valaki elhúnyt. De ha a párod elhúnyt, akkor mit akar érvényesíteni...???
Nem értem...
Nem teljesen értem a kérdést, pedig szívesen segítenék.
Ki a valamikori család? Elhunyt szülők? Előző házasságból született gyerekek?
Milyen támogatás? Pénz? Lakhatás?
Az általános válaszom annyi, hogy ha szeretné az örökhagyó, hogy az örökösök a törvény által meghatározott módtól eltérően örököljenek, akkor ezt végrendeletbe rögzítse meg az életében. Az örökhagyó halála után már nehéz bizonyítani, hogy az örökös szándéka eltérő volt.
Ez a kérdés számomra nagyon brutális.
Tényleg f.sznak választ az ilyen gyerekes férfit. 🙁
A megfogalmazás, illetve a címkék alapján arról van szó, hogy a kérdező Anyósát és Apósát támogatják nem kevés pénzzel, de ha elhunynak akkor az öröklésnél egyenlő részre oszlik az örökség a kérdező párja és testvére(i) között.
(A kérdésre nem tudok válaszolni.)
Aha... szóval nem előző házasság hanem szülők?
Na de ebbe hogyan akar egy házastárs beleszólni...? Mikor ott se lehet a hagyatéki tárgyaláson...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!