Ellenzitek, vagy támogatjátok a melegek (stb.) házasságát?
Csak úgy megjegyzésként írnám, hogy kétféle házasság van: egyházi és polgári. Egyházi házasságot megtiltani egy bizonyos csoporttól fura, de az ő dolguk. Viszont nem engedélyezni valakinek POLGÁRI házasságot, mely alapból nem foglal magába semmilyet hitet? Eléggé nagy baromság.
Mielőtt jönne valaki, hogy Istennel ellenkezik a melegházasság, meg szeretném jelenzi, hogy maga a házasság eredetét az ókori Mezopotámiaában találhatjuk, melyet a keresztények sunyi módon elloptak, majd magukénak címeztek. Utána lehet nézni.
“ 4# a kettő összefügg, nem kicsit.Előbb a házasság, utána a gyerekvállalás”
Akkor te betiltanád, hogy 70 éves emberek házasodhassanak? Vagy meddő nők, impotens férfiak?
Én támogatom, hogy házasodjanak a melegek, mivel ez egyrészt összetartozást fejez ki, másrészt ez egy jogviszony is. Szerintem a házasság két felnőtt ember közt jöhet létre, közös beleegyezés útján, és ebbe pont beleférnek az azonosnemű párok is.
Én nem jövök az egyházzal, mint ellenérv, mert nem csak egyházi esküvő van. A polgári szertartásokhoz meg semmi köze az egyháznak. Ha egy egyház nem tart esküvőt elvi okokból meleg pároknak, az rendben van, de pont eddig terjed a hatáskörük a témában. Ha egy másik egyház tartana, arra nincs ráhatása az ezt ellenző egyháznak, ahogy a polgári szertartásokra sincs.
És a gyerek kérdéssel sem jövök, mert az házasság-független dolog. Anyámék nem házasok, csak bejegyzett élettársi kapcsolatban vannak, mégis élek. Több ismerősöm van, akiknek nem házasok a szülei, mégis együtt van a család. A házasság önmagában nem biztosíték semmire, el lehet válni, stb. Meg szerintem a házasság nem a gyerekről szól, hanem az összetartozásról, aminek az egyik velejárója lehet a gyerek is, de lehet, hogy nem lesz gyerek, vagy az is lehet, hogy nem házasságban lesz a gyerek. Ismerek házaspárokat, akiknek nincs gyerekük. Mégsem láttam senkit, aki tiltakozik a melegházasságok ellen és mondjuk tiltakozna az olyan házasságok ellen, ahol tudatosan, vagy biológiai okokból hetero pároknak nem lesz gyereke. Pedig ennyi erővel mondhatnánk, hogy azok a hetero párok se házasodjanak, akik nem akarnak gyereket, vagy ahol az egyik fél alkalmatlan az utódnemzésre. Mégsem mondjuk azt, hogy mit tudom én, hiába vagy hetero, ha nincs gyereked x éven belül az esküvő után, akkor érvénytelen a házasságod, vagy ha tudod előre, akkor nem is engedélyezzük. Pedig egyébként ha a házasság célja a gyerek gondolatmeneten megyünk végig teljesen logikus lenne azt mondani, hogy a gyereket nem vállaló heterok se lehessenek házasok, mert akkor "megkapják azokat az előnyöket, amik a gyerekhez kellenek".
És persze lehet jönni, hogy van bejegyzett élettársi kapcsolat, miért nem elég az... Azért, mert nem ugyanazok a velejárók. Ha az élettársi kapcsolat lenne a melegházasság, ugyanazok lennének a jogi velejárók, mint egy szimpla házasságnak és csak melegek köthetnék meg, akkor lenne az, hogy oké talán(most nem megyek bele, hogy ez mennyire lenne megkülönböztetés).
Meg amúgy én alapból nem értem miért ellenzi valaki ezt. Kevesebbet fog érni Béla és Julis házassága, csak Mari és Gizi, vagy épp Péter és Pityu is házas? Béla ás Julis életén semmit nem változtat a leszbikus vagy meleg pár házassága, semmi hátrányuk nincs belőle. Kérdem én, miért ellenezzek valamit, ami se mások, sem az én életem nem befolyásolja rossz irányba, másnak meg jobb lesz tőle? Nem vagyok én rosszindulatú. Ha tudom, hogy másnak jó lesz, és ezzel senkinek sem árt, akkor nem értem miért kérdéses a téma.
"Ne házasodjon az aki máskor folyamatosan a házasság intézményét meg a kereszténységet támadja... amúgy is a házasság célja a gyerek. két melegnek soha nem lesz gyereke, akkor meg minek kapnák meg azokat az előnyöket amelyek direkt azért járnak a házasoknak, hogy majd egy család legyenek"
A melegek mikor támadták a vallást? :'D
Az meg badarság, hogy házasság=gyerek. Házasodni nem csak azért lehet, hogy gyereket csinálj. Hanem ez egy fajta jele az egymás iránti elköteleződésnek.
A polgári (jogi) házasság meg nem kifogásolható vallási okokkal.
A kérdésre válaszolva, támogatom. Mert ők is emberek és miért ne tehetnék meg.
Leszarom:
1. Aktívan nem "harcolok érte", a téma nem érint, hidegen hagy.
2. Ellene sem harcolok. Nekem vagy a környezetemnek nem lesz semmivel rosszabb, ha engedélyezik.
Tulajdonképpen akkor lennék boldog, ha mindenki leszállna a témáról...
Egyértelmű,hogy támogatom.
Minden embernek joga van a boldogsághoz,joga van úgy,és olyan életet élni,amilyet megálmodott/szeretett volna.
Egyértelműen támogatom.
Egy válóperes ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!