Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy támadót ártalmatlanítás...

Egy támadót ártalmatlanítás után megbilincselhetnek a polgárőrök?

Figyelt kérdés

Elkezdi ütni a polgárőrt, aki ekkor lefújja gázspray-vel, de ez nem éri el hatását, tovább üti.

Ha sikerül a földre nyomni, meg lehet bilincselni hogy megelőzzék a további verekedést vagy csak fizikai erőt lehet használni?

A bilincs nem közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, és szabadon viselhető, csupán a használatára nem vonatkozik jogszabály.

2021. aug. 3. 08:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jogi alapon akkor ha fegyver van nála(Pl gázpisztoly,kés/bicska,vagy egyéb fegyverként használható dolog)

De max annyi tehet polgárőr hogy ami leírtál.

Mert polgárőr 1 joga van,hogy ha rendzavarás van,akkor bilincsbe teheti.

Kb mint az biztonsági ő

2021. aug. 4. 14:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Őr*
2021. aug. 4. 14:28
 13/14 A kérdező kommentje:

A biztonsági őr az semmiképen se bilincselhet, ezt olvastam. Konkrétan a táskád tartalmát se nézheti át, ha erre te nem adsz engedélyt neki, akkor se nyúlhat hozzá csak belenézhet, vagy ha te kipakolod megnézi.

Ezek mellett még a bolt vagyonát sem őrizheti, csak úgy van, aztán hívja a rendőrséget amit az eladó is megtehet.

A rendezvényeken lévő "security" felirítú pólóban lévők, meg szerintem egy adott biztonsági cég alkalmazottai, lehet még vagyonőri igazolványuk sincs.

2021. aug. 4. 14:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha bűncselekmenyt kovet el az illető akkor nehogy ne korlatozhassam a szemelyi jogait. Igen ,megakadalyozom h elmenjen. Ha agresszìv akkor azt is elharìtom megkotozèssel,bilinccsel

Sztem azt nem csinalhatom hogy odabilincselem a radiatorhoz. De ha tàmadoʻan lep fel akkor a bilinccsel jogos es aranyos onvedelmet vègzek.

dec. 4. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!