Egy támadót ártalmatlanítás után megbilincselhetnek a polgárőrök?
Elkezdi ütni a polgárőrt, aki ekkor lefújja gázspray-vel, de ez nem éri el hatását, tovább üti.
Ha sikerül a földre nyomni, meg lehet bilincselni hogy megelőzzék a további verekedést vagy csak fizikai erőt lehet használni?
A bilincs nem közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, és szabadon viselhető, csupán a használatára nem vonatkozik jogszabály.
Ahogy en nem bilincselhetlek meg teged, mert azzal korlatozom a személyi szabadsagod ugy a polgaror se teheti ezt meg senkivel. Nincs hozza jogkore. O kvazi egy civil.
Mint irtam, a bilincs kényszerítő eszkoz, hasznalata szabalyzott.
És azzal hogy lefogom nem korlátozom a személyi szabadságát?
Én úgy látom, abból előbb szenved a támadó sérülést hogy lenyomják a földre, mint hogy megbilincselik és úgy várják meg a rendőrt.
Nem bilincselheti meg a polgárőr, fizikai erövel kell a támadót ott tartanod. De ehhez az is hozzá tartozik, hogy ha előre felméred a szituációt, nem kerülsz olyan helyzetbe, amit ketten nem tudnátok megoldani. Ha túl veszélyesnek tűnik beavatkozni, akkor rendőrt hívsz és vársz.
Üdv. (Egy polgárőr)
Én nem vagyok még polgárőr, hamarosan leszek ifjú polgárőr.
Akkor miért látok sok polgárőrnél bilincset? Dísz, vagy visszatartó erő?
Az eset egyébként megtörtént, bilincselés nélkül. a forgalomirányító polgárőrre ok nélkül rátámadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!