Ha a bejelentésemet a munkáltató értesítés nélkül megváltoztatta, és én elkezdek az új bejelentés szerint dolgozni egy szava sem lehet nyilván?
Főállású 40 órás szerződésem van, be is voltam erre jelentve de ezt a cég értesítés nélkül megváltoztatta. Ügyfélkapun rájöttem.
Most heti 10 azaz TÍZ ÓRÁBAN vagyok jelentve. Ez a heti 5 munkanapra leosztva napi 2 óra.
Feketén fehéren ott van az ügyfélkapun.
Na most ha én azt mondom hogy ezzel simán elmehetek bíróságra, de nem megyek, helyette kedves munkáltató elkezdek a bejelentés szerint bejárni (abban a napi 2 órában) akkor szava se lehet? Elvégre miért lennékén többet benn ha erre szól a bejelentés.
Heti 10 óra az napi kettő.
De tömbösíthetünk is kedves munkáltat, és akkor heti 1 nap 8 óra, meg másnap bemegyek még 2 órára és le is van tudva a 10 óra a hétre.
Nyilván szava sem lehet? Ő jelentett át, megkérdezésem és értesítésem nélkül jogellenesen, hát akkor amilyen ad adj isten...
Vélemények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!