Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért ilyen rossz a magyar...

Miért ilyen rossz a magyar törvényhozás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Én felháborodtam azon, hogy akik Hajdúnánáson megölték osztálytársukat 15 év börtönt kaphatnak. Nem is érdekel hány évet kaptak, de mit érnek el azzal a 15 évvel? 15 évig melegednek, esznek, isznak az adófizetők pénzén? Jó magaviseletért kiengedik őket 15 év múlva és ugyanúgy ölhetnek akit akarnak. Miért nem azt a büntetést kapják, amit a diáktársukkal tettek (késszúrás)?
2010. aug. 27. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, csak azért rossz a maygar törvényhozás, mert nicns halálbüntetés? Az azért nincs, mert nemzetközi egyezmények megkötik a kezünket. Ha egy 15 évest börtönbe raksz, tök mindegy, mennyi időre, úgyis elcseszte már az életét.
2010. aug. 27. 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:

"Ha egy 15 évest börtönbe raksz, tök mindegy, mennyi időre, úgyis elcseszte már az életét."

A cigányt ez nem érdekli!

2010. aug. 27. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:

A kérdésedre, hogy "miért ilyen rossz a magyar törvényhozás" én azt válaszolnám, hogy egyrészt azért, mert ugyan tele van az Országgyűlés jogásszal, mégis olyanok hozzák a törvényeket, akik az iskolapadból egyenesen beültek a Parlamentbe, és egyetlen napot sem dolgoztak mezei magyar munkavállalóként. Másrészt azért is, mert mindegyik politikus magából indul ki, a maga képére alakítja a törvényjavaslatokat, és nem a nagy szürke átlag lelkivilágával foglalkozik, aki mellesleg megválasztotta, és akinek az adójából dőzsöl.

És valóban igaz, hogy nemzetközi egyezmények is kötelezik hazánkat, ezt el kell fogadnod, tetszik, vagy sem. Baloldali vagyok, de a halálbüntetést visszaállítását (szigorúan indokolt, minősített esetben!) én is támogatnám.

2010. aug. 27. 17:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem laknék arra fele, mivel 15 évet sem lesz bent mert jó magaviseletért leül vagy 7 évet, utána kiengedik és Isten irgalmazza a következő áldozatát, mert lesz is az ilyennek előbb utóbb. Aki különös kegyetlenséggel öl azt ki se kéne engedni és nem, hogy adnék nekik fizetést mint ahogy hallottam, hanem megdolgoztatnám őket, hogy tartsák el magukat és nem tőlünk elvenni a sok pénzt.
2010. aug. 27. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát azért nem olyan jó az a börtön. Van egy hosszú riport fenn a Youtube-on a Tököli fiatalkorúak börtönéről. Végignéztem és egy fehér rab volt, a többi cigány.

Aki gyenge annak vége van, azt addig szekálják ameddig kikészül, de volt akit ki is nyírtak a cellatársai.

Bár aki bekerül oda gyilkosként az nagy eséllyel megállja ott a helyét mert ha már ölni volt képes akkor megvédeni is képes magát.

Szerintem is jó lenne a halálbüntetés, főleg a visszaesőkre.

Nálam akkor borult a bili amikor megtudtam hogy ezek pénzt kapnak amikor dolgoznak és az egyik kézhez kapott 8000Ft-ot amikor szabadult.

2010. aug. 27. 23:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Ööö én biztos hülye vagyok, de az pont nem rossz része a magyar btk.-nak, hogy 14 és 16 éves gyerekeket nem ítélhetnek halálra. Már nem azért de a Deák-féle büntető törvénykönyv javaslat sem engedte a halálbüntetést és a Csemegi-kódex is csak indokolt esetben 20 éves kor fölött, pedig azok nem most voltak és mint tudjuk a büntetések egyre humánusabbak lettek. Hogy miért nem azt kapták amit diáktársukkal tettek? Mert a szemet szemért elv vakká teszi a világot... Amúgy egy 14 és egy 16 éves nem vonható felelősségre úgy mint egy felőtt.
2010. aug. 31. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!