Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az egyik ismerősöm elhagyta...

Az egyik ismerősöm elhagyta bicikli zárja kulcsát, mivel jár ha elkapnak, hogy fűrészelem a láncot?

Figyelt kérdés

Papírja nincs meg neki már majdnem 10 éves kerékpár, azt mondta nekem adja csak vágjam le a láncot és vigyem.

Már fél éve ott van neki egy áruház előtt és ujjnyi vastag lánc van rajta gondolom ezért nem lopta még el senki, lakat is masszív .

Nincs erővágom és a legolcsóbb is 5.000Ft de szerintem az meghalna, 10.000Ft a nagyobb.

2021. júl. 5. 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős biciklije. Miért te fűrészelnéd a láncot?

Jártam úgy, hogy amíg vásárolni voltam, valaki (szórakozásból, vagy mert később el akarta vinni, ki tudja?) rárakott még egy zárat a biciklimre. Hagyományos acélsodronyos kerékpárzár. Sima vasfűrésszel 5 perc volt.

Hétvége, bevásárlóközpont parkolója. Kutya nem kérdezte meg, mit csinálunk.

2021. júl. 5. 12:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Van másik 4 biciklije ezt is még lomizásból hozta, teljesen ingyen.
2021. júl. 5. 12:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

de akkor fűrészelje le ő, és utána adja neked.

Különben ez így lopás, még ha nem is.

2021. júl. 5. 12:56
 4/5 kovpet ***** válasza:
100%

Írjatok adásvételit 100 forintról és utána vágd. Akkor már tudsz papírt mutatni, hogy a tiéd.

De én akkor se csinálnék ilyet, mekkora lehet az értéke annak a bicajnak? Ezért adott esetben tárgyalásra járni vagy előzetesben tölteni egy éjszakát... hát, nekem nem érné meg.

2021. júl. 5. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha edzett acél lánc, azt nem fogja átvinni az erővágó, sem a vasfűrész. Próbáltam. A sima vasláncot mindkettő viszi, de ha fűrészeled, be kell fogni valahogy, mert különben nem találsz rajta fogást. Én egyébként lock picking toolal prábálnám kinyitni a lakatot. Ha ilyen gagyi, olcsó bicikli, valószínűleg nem 10e Ft -os lakat van rajta, az egyszerűeket könnyen ki lehet nyitni lock pickerrel.

A kérdés jogi oldalát nem tudom, de szerintem ha senki nem tesz feljelentést, hogy eltűnt az ugyanilyen biciklije, nem bizonyíthatják rád, hogy loptad. Arra nincs törvény, hogy ne szabadna fémet fűrészelni az utcán.

2021. júl. 7. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!