Tegyük fel, ha valaki betör hozzám és én "hatástalanítom" akkor tényleg engem büntetnek meg?
Figyelt kérdés
Ha valaki ne adj\' isten betör hozzám és ugye védem magam, rátámadok egy késsel vagy valamivel és sérülést okozok neki, esetleg meghal, akkor tényleg börtönbe kell mennem???
Végül is akkor ő tört be hozzám, mit kellene ilyenkor tenni hagyni és kész, esetleg előre bekészítsem az értékesebb dolgokat zsákokba és ha jön csak adjam át?
Úgy hallottam, hogy ha valakit leszúrok egy késsel akkor én megyek szépen a börtönbe, semmi önvédelem meg hasonlók gyilkosság.Hiába hogy az éjszaka közepén bejött a házamba.
2008. dec. 8. 01:08
11/11 anonim válasza:
Tv. szerint a védekezésnek arányosnak kell lennie a támadással ez pedig kizárja, h baseball ütőt használj puszta kezes támadásnál. Az is igaz viszont viszont h nem történt súlyos sérülés akkor elnézőek lesznek a bíróságon is. Az pedig ,h te mit vélsz valóban támadó mozdulatnak te döntöd el csak aztán tudd is kimagyarázni és higgyék is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!