Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Internetes csalás polgári per...

Internetes csalás polgári per az ügy felperesre való hárítása?

Figyelt kérdés
Sajnos internetes csalás áldozata lettem, az elkövető nem Magyarországon tartózkodik. Feljelentést tettem ez ügyben, de mivel a a rendőrség azt mondta hogy az ő országában nem bűncselekmény, így nem lehet büntető eljárást índítani ellene. Azt ajánlották hogy adjak be egy keresetlevelet polgári per índításához. Pár hónap elteltével behívtak kihallgatásra (állítolag időpont nélkül) és úgy tünt, mintha rám akarták volna kenni az egész ügyet, hogy én valójában nem is voltam átverve, és hogy bekamuzom. Többnyire még fenyegetőztek házkutatással, hazugságvizsgálóval,rendőrség félrevezetésével, stb. Minden lehetséges bizonyítékot elküldtem, lefotóztam a csomagban kapottakat. Ilyenkor mit lehetne tenni? Mivan ha az aki átvert (alperes) nem jelenik meg a tárgyaláson?

2021. máj. 25. 20:18
 1/6 Fsms ***** válasza:
100%

Ha nem jelenik meg az alperes előállítják.

Fogadj egy jó ügyvédet, amit leírsz egy kicsit furcsa, olyan mintha téged jelentettek volna fel, csak még nem közölték a gyanúsítást.

2021. máj. 25. 20:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet tévedek, de én úgy tudom hogy ha az alperes nem jelenik meg, akkor nem állíthatják elő, hiszen ez nem büntetőeljárás. Állítólag vagy folytatják nélküle vagy anélkül döntenek. Illetve a polgári perben gyanúsított sincsen, csak alperes meg felperes, és ez a kettő egyenrangú.
2021. máj. 25. 20:43
 3/6 Fsms ***** válasza:

Nekem az jött le, hogy volt büntető feljelentés. Ha Magyarországon utolérik , akkor elítélhetik, annak ellenére , hogy az ő országában nem számít bűncselekménynek.

A polgárinál valóban nem állítják elő, viszont mennyi az esélyed, hogy be tudod hajtani rajta, még ha nyersz is?!

2021. máj. 25. 22:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Indult volna büntetőeljárás, de mivel az ő országában ez nem bűncselekmény, így nem indulhatott.

Polgári peres eljárás indult, és most a fentiekkel fenyegetőznek. Mennyi az esélye hogy valóban házat kutatnak pl? Vagy véleményed szerint mi történne?

2021. máj. 25. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta?
2023. ápr. 30. 14:49
 6/6 Fsms ***** válasza:
Polgári peres eljárás esetén nincs házkutatás.
2023. ápr. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!