Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez érdemtelenség lenne a...

Ez érdemtelenség lenne a részemről?

Figyelt kérdés
Anyám 2 hete összecuccolt és elköltözött a szeretőjéhez. Telefonon közölte velem, azóta nem beszéltem vele, mert nem tudok miről. Előtte sem volt jó kapcsolatunk..., de most méginkább nem tudok miről és fel is zaklatna, ha beszélnék vele. Egyetemet szeptemberben kezdem (ha felvesznek), ha nem, akkor is tanulni fogok (szakmát szerzek). Apám már a gyerektartáson gondolkozik, 3-an vagyunk testvérek és tanulunk, szóval a ház és minden egyéb költség őt terhelné... Viszont ma én is utána olvastam néhány dolognak. Azzal tisztában voltam, hogy nem alanyi jogon jár már nekem, mert elmúltam 18, viszont ha nem vagyok hajlandó beszélni, akkor akár azt is mondhatják, hogy ez érdemtelenség a részemről és nem jár? Mióta bejelentette nekem, azóta a 2 hét alatt 2x hívott és semmi mást nem tett..., illetve szombaton reggel látott a városban és utána délután 2-3x megcsörgetett és akkor este kérdezett 2-t. Meg sem néztem csak az értesítést és nem válaszoltam neki... Ezt akkor most rosszul tettem?
2021. máj. 25. 09:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok jogász, de gyerektartást úgy tudom csak akkor kaphatnátok, ha a szüleitek hivatalosan is elváltak, de majd kijavítanak ha tévedek. Az meg, hogy milyen viszonyban vagytok, az ebben teljesen lényegtelen. Sokszor olyan szülőnek is kell fizetni, aki alig látta a gyerekét.
2021. máj. 25. 09:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne add fel és okosan old meg a nehézségeket! Szurkolok neked!
2021. máj. 25. 10:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amíg tanulsz addig jár a gyerektartás 18 éves kor felett is. Ha a tesóid még kis korúak, nekik meg alanyi jogon járna.
2021. máj. 25. 10:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Válás lesz, mindketten a héten kezdik az ügyvédeikkel a beszélést...

És akkor például nem tehetem meg, hogy nem hívom el a ballagásomra jövő héten, ugye? Mert abból azért elég egyértelmű és akár fel is hozhatja ellenünk.

2021. máj. 25. 10:10
 5/7 anonim ***** válasza:
A kutyât nem érdekli, hogy beszélsz e vele, akkor is perkálnia kell.
2021. máj. 25. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"És akkor például nem tehetem meg, hogy nem hívom el a ballagásomra jövő héten, ugye?"

Hívd meg és legyél emberebb, mint Ő!

2021. máj. 25. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Létezik rokontartás is, de azt nem tudom milyen esetekben szokták megítélni és mekkora összeget.
2021. máj. 25. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!